Престъпления и произшествия в Силистренско през почивните дни

Силистра. 30-годишен е заподозрян в притежаване на наркотични вещества. На 24 май около 23:00 часа на обществено място в областния град при полицейска проверка у него били намерени 1.5 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

Тутракан. 23-годишен е засечен да управлява лек автомобил „Фиат“ с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Мъжът бил спрян за полицейска проверка на 21 май около 10:30 часа в село Вълкан. По случая е образувано досъдебно производство.

Дулово. При полицейски проверки са установени двама, шофирали автомобили с поставени регистрационни табели, издадени за други моторни превозни средства. На 21 май в село Поройно бил засечен 35-годишен с нередовен лек автомобил „Фолксваген“, а два дни по-късно на изхода на Дулово друг водач бил установен да управлява лек автомобил „Ауди“ с несъответстващи регистрационни табели. По случаите са образувано досъдебни производства.

Пожарна безопасност и защита на населението. Огнеборци от РСПБЗН-Силистра са реагирали на два сигнала за произшествия в областния град в периода 21-25 май. На 22 май те са отстранили гнездо на оси от детска пързалка, а на следващия ден са освободили заплетен в кабели гларус върху покрива на сграда.