Брутално убийство в силистренско село

По горещи следи в рамките на броени часове е разкрит и задържан 19-годишен, ограбил и причинил смъртта на 51-годишна жена. Действията по разследването, в което са участвали служители на ГД „Национална полиция“, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в Областната дирекция на МВР и РУ-Дулово, са проведени под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.

Работата по случая е започнала веднага, след като на 7 май в 08:10 часа е получен сигнал за намерена мъртва в дома ѝ в село Скала 51-годишна жена с множество прободни рани. На адреса незабавно е изпратена дежурна оперативна група, извършен е оглед и са предприети необходимите процесуално-следствени действия.

В хода на разследването е установено, че в нощта срещу 7 май с лек автомобил „Рено“, собственост на жената, е допуснато пътнотранспортно произшествие в село Грънчарово, като водачът е изоставил автомобила и се укрил. При извършения оглед в колата са намерени златни накити и пари, обект на грабеж от дома на жената.

Анализирайки фактите и обстоятелствата по случая, криминалистите се насочили към евентуалния извършител на тежкото престъпление. В предприетите оперативно-издирвателни действия бил мобилизиран целият състав на РУ-Дулово, уведомени били и съседните областни дирекции. Усилията на полицейските служители дали резултат и няколко часа по-късно – вечерта около 22:10 часа, издирваният бил открит в дома на свой родственик в село Поройно.

Мъжът, който има криминалистически регистрации, е задържан с постановление на прокуратурата за срок до 72 часа. Привлечен е към наказателна отговорност за грабеж, придружен с убийство – престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, пр. 1 във връзка с чл.198 ал.1 от НК. Внесено е искане в Окръжен съд – Силистра за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Работата по разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Силистра.

 

Информация за случая дадоха на брифинг директорът на ОДМВР старши комисар Юлиян Караславов, административният ръководител на Окръжна прокуратура – Силистра Теодор Желев и зам-окръжният прокурор Ивелин Чафаланов.

Според получен в редакцията на Силистра-Нюз имейл, Жертвата се казва Селвие Ахмед Мехмед на 50 години, като същата е била изнасилена в дома си и прободена с нож на няколко места до смърт.