Силистренец кара със 162 км/ч., заради което олекна с 1500 лева

Продължава контролът на скоростните режими. Високата скорост е сред най-честите причини за тежки пътнотранспортни произшествия с пострадали участници в движението, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен.

162 км/ час е „рекордът” в Шуменска област, засечен по време на специализираната полицейска операция за скорост през изминалата седмица. Оказва се, че това е най-високата скорост от началото на годината до момента извън рамките на населени места.

Водачът на лек автомобил „Инфинити“ със силистренска регистрация е бил заснет от мобилна камера по пътя Шумен – Силистра на разклона за Хитрино на 22 април малко след 13 часа. Ограничението на скоростта в този участък е 90 км/ час. На водача ще му бъде съставен акт.

Заради системно нарушаване на скоростните режими, освен парична глоба от 1500 лева, каквато се предвижда по закон, водачът ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 6 месеца. От началото на годината до момента са му издадени 12 електронни фиша за превишена скорост. Всички са платени.