В ДГ „Мир“-Дулово отбелязаха Лазаровден и Цветница

В слънчевия и топъл 22 април, в двора на детска градина „Мир“-Дулово, децата от градината   отбелязаха с празнична музикално-поетична програма Лазаровден и Цветница-предвестници на настъпващите светли Великденски празници-най-цветни и красиви пролетни празници-символ на възраждащата се за нов живот природа. Спазвайки дългогодишните тенденции за запознаване на малките възпитаници с народните празници и обичаи ръководството и екипът на детското заведение отново сътвориха истински вълнуващ празник за децата и гостите им.

 Гости на детската градина, които споделиха празника с децата, бяха  Доротея Тотева- зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ в Община Дулово и  Йозлем Хамид- ст. експерт- Направление „ Образование“ в Община Дулово.

Малките лазарки на ДГ „ Мир“ облечени в гиздави премени, косите им украсени с пъстри китки и венчета, с кошнички пълни с пролетни цветя, усмихнаха малки и големи.С лазарски песни и танци създадоха  цветно настроение, благославяйки с наричания за здраве, благополучие, плодородие и благоденствие всички, които споделиха с децата празника. „Слънчеви лъчи галят днес земята! Лазар слиза от небето във позлата! И оглежда се в очите на дечицата щастливи. Лазарки-тъй мили!….“

Г-жа Доротея Тотева благодари на децата за приятните мигове, поздрави  малки и големи от ДГ с настъпващите светли великденски празници и подари на всяко дете по шоколадово яйчице и игри, а  като домакин на празника-директорът на ДГ „ Мир“- госпожа Петранка Михайлова,  по стара българска традиция, им подари яйчица и козунак и пожела на децата и техните семейства да са здрави, весели и щастливи!

Източник: Община Дулово