В условията на Ковид, но с вяра за промяна и изцеление, малко преди Възкресение Отец Росен Ангелов – свещеник от доростолската епархия, стартира молитвени богослужения в параклиса „Йоан Рилски – Чудотворец“ на МБАЛ – Силистра.

От днес по график всеки ден от 12 часа ще се провеждат молитвени богослужения, водени от свещеника, който е получил за тази дейност разрешение и от епархията и от ръководството на болницата.
Днес се проведе първото такова богослужение, като идеята на отеца засега е, при спазване на противоепидемичните мерки да се възобновят молитвите и богослуженията за всички, които биха желали да посещават параклиса в двора на болницата по график, обявен на вратата на параклиса. Там, чрез неговото водителство те могат да участват в богослужение – да получат молитва за изцеление и спасение, както и наставления и насърчение за израстване във вярата.

„Впоследствие, след като отпаднат строгите мерки и с разрешение на ръководството на болницата, възнамеряваме да продължим с молитвите за болни и да служим не само в параклиса, но и в болничните отделения на болницата“, споделя свещеника.

Отец Росен е от Шумен и е на служба в силистренската православна църква отскоро – малко повече от година, но вярва в пастирската мисия на църквата – да се грижи за душите на хората. Затова смята, че мястото на свещеника е сред хората – да се моли за тях, да им проповядва и да им служи така, както го е правил Христос със своите ученици докато е бил на земята преди да бъде разпънат и възкресен.

Източник: За Силистра /Фейсбук/

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading