Късометражният филм „Празен живот“ на „Nightmare studio“ на силистренеца Адриан Ал Жазар – автор и режисьо, получи за трети път номинация в САЩ. Този път кинолетната бе селекционирана за официалната филмова изложба в началото на следващата година на международния кинофестивал „Los Angeles Cinematic АWARDS“ (www.losangeles.cawards.org) в Холивуд.
Общият брой на късометражните филми на Жазар е 7 до момента, като от тях 4 са получили номинации (общо 6 са номинации от всички негови филми) – „Съвест“ и „Празен живот“ по две, „Отчаяние“ и „Животно“ – по една. „Броят на филмите, които съм снимал за града, са 12, а тези за фестивали съответно са 7“, уточни за ВЕРСИНАЖ режисьорът, който е и сценарист на филмовите си творби.
Авторът за своя филм: „Времетраенето му е 4,38 минути и разказва за самотата, както и за изгубените шансове в живота на един обикновен човек, който във филма няма име, и който до последно се надява да бъде забелязан или чут от някого. Ролята във филма се изпълнява от силистренеца Румен Буюклиев“.

Източник: Версинаж

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading