„Кворум Силистра“ с поредна кражба на интелектуална собственост

Вече няколко пъти сме писали статии за фалшивите и заблуждащи новини в близкия до властта сайт „Кворум-Силистра“. Кражбата на видеа и статии, без упоменаване на източник също е чест прийом на собственика на сайта и отдавна мислехме да напишем нещо по темата. Ето какво споделя в социалните мрежи един от пострадалите от „Крорумът на ГЕРБ“ хора, Виктор Герасимов :

Днес реших да погледна в сайта „Кворум Силистра“ какво се случва в Силистра и открих, че нагло са откраднали видеосъдържание, на което автори сме аз и баща ми. Става въпрос за документалния филм за „Меджиди табия – последната османска крепост на балканите“. Филма е създаден през 2009-та година и е направен с материали от нашата лична колекция. „Кворум Силистра“ са използвали са си направили нов монтаж за тяхна статия с почти целия филм без наше разрешение, освен това са увеличили картината, за да закрият водния знак, който сме сложили. Ако бяха се свързали с нас и ни бяха помолили бихме им предоставили материали за тяхната статия, бихме го направили, при условие да се упоменат аавторите и да се сложи активен линк към сайта ни, както сме правили винаги с всеки, който се е свързал с нас и ни е помолил за материали свързани с историята на Силистра, притова го правим безвъзмездно въпреки постоянните ни инвестиции за обогатяване на колекцията ни. Сега разбирате ли уважаеми приятели, защо слагаме воден знак на всичко, което публикуваме? И разбирате ли защо е голям и на централно място. Такива пошли кражби целящи да натрупат посещения в изборно време в един ярко изразен политически сайт все повече и повече ни отказват от идеята да публикуваме нови материали в сайта ни. Ние НЕ сме се отказали от идеята да събираме историята на Силистра и само през изминалата седмица сме откупили материали свързани с историята на града ни на стойност над 300 лв. и ще продължаваме да го правим. Те ще бъдат публикувани, когато и както ние преценим.

Истинският филм можете да видите тук:

Още за „Кворум“ четете в следните статии и се замислете на кого можете да се доверите и кой просто иска да Ви излъже и манипулира:

МИРОСЛАВ КАЛИНОВ, ФАЛШИВИТЕ ПРОФИЛИ И „КВОРУМЪТ НА ГЕРБ-СИЛИСТРА“

„КВОРУМ-СИЛИСТРА“ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЗАБЛУЖДАВА С ФАЛШИВА НОВИНА И ФАЛШИВО РАЗСЛЕДВАНЕ

Снимка на статията с откраднатия материал