Започна укрепването на опасния блок в Тутракан

Старт на укрепителните дейности на бл.“Възход -1″ бе даден днес в Тутракан.
След приключване на всички обществени поръчки – за изпълнител, строителен и инвеститорски контрол без последващи обжалвания, бе поставено началото на изпълнението на дейностите, така очаквани от живеещите в блока.
Ще бъде извършен авариен ремонт на канализацията и благоустрояването около блока и аварийно заздравяване на земната основа. Планираната продължителност на строително-монтажните работи е 6 месеца и те ще се извършват от „Строител“ ООД, гр. Русе.
Припомняме, че за проблема с потъващия и наклонен блок бе алармирано през миналото лято. Тогава, лично директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов посети Тутракан и направи оглед на блока със специалисти от „Геозащита“ – Плевен. След съответните проучвания, при които е установено, че няма свлачищни процеси, а потъването е от повредена канализация за отпадни води, Община Тутракан кандидатства пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за финансиране за укрепването на жилищния блок. Проектът бе одобрен и финансиран със 740 000 лева.

Източник: Калина Грънчарова

Снимки : Калина Грънчарова /Фейсбук/