Сдружение „Силистра 2030“ набира нови членове

Силистра, 22 март, 2021 г. Отворено е кандидатстването за нови членове, които да се присъединят към екипа на Сдружение “Силистра 2030”. Организацията разширява отбора си от съмишленици, за да работи по изпълнението на нарастващия брой социални проекти.

Сдружение “Силистра 2030” е създадано преди малко повече от година, като си поставя амбициозните цели да изгради екип от съмишленици, с които заедно да сътворяват мечтаната визия за Силистра и региона.

С малки стъпки организацията започва да изгражда доверие към себе си от съграждани, бизнеса и местната власт. Проектите им за Коледни кошници и Конкурсът “Силистра в моите мечти” пожънаха невероятен успех, доказвайки, че хора от различни възрасти, намиращи се в различни точки по света, могат да бъдат обединени от идеята да помогнат на града си.

С оглед нарастващия брой проекти и големите цели, които си поставят, от “Силистра 2030” търсят съмишленици, които искат да помагат на града ни, имат възможност да отделят време на седмична база за работата по проекти, знаят, че промяната зависи от нас самите и не ги е страх да търсят решения извън клишетата.

Кампанията на Сдружението тази година е под надслов “промяната е пъзел и ти си част от него”. Ако и вие споделяте това виждане, може би следващите редове ще са ви любопитни.

Хората, които се присъединят към екипа, ще имат възможност да работят по разнообразни проекти. Някои проекти, по които в момента се работи и предстоят са – Изложение “Вкусът на Добруджа”, Проект “Рециклировачи”, създаване на платформа за насърчаване на кръводаряването “Не сте сами”, Великденски кошници, Второ издание на конкурса “Силистра в моите мечти”, изграждането на достъпна среда за воден туризъм и много други.

Сдружението вече доказа, че сплотената работа може да доведе до големи резултати. Така например, след края на първото издание на конкурса си “Силистра в моите мечти”, за което нямаше възрастово ограничение за участие, екипът на Силистра 2030 в момента работи по доразвиването и реализирането на общо 7 от предложените проекти, като авторите на проектите остават изключително дълбоко включени в процеса, предоставят им се обучения на различна тематика и консултации със специалисти в различни области.

Новите членове освен удовлетворение от работата по социални проекти, ще получат и редица предимства. Основен принцип на “Силистра 2030” е, че ученето е непрестанно и взаимно. За това и често се организират обучения, свързани с развитие на лидерство, дигитални и комуникационни умения, създаване на визуално и видео съдържание и др.

Кой може да стане част от екипа?

За да сте част от Сдружение “Силистра 2030” няма възрастово ограничение, нито има значение дали понастоящем живеете в Силистра, в друг град в България или дори извън България.

Как може да кандидатствате?

Приемът на нови членове се извършва на три етапа.

Първи етап и онлайн кандидатстване до края на деня на 6 април, 2021 г. Формулярът за кандидатстване може да намерите на този линк, или в официалния сайт на организацията – www.silistra2030.com

За “Силистра 2030”:

“Силистра 2030” е сдружение с нестопанска цел, основите на което са поставени в края на 2019 година. Мисията, която си поставя, е подобряването на социалната и бизнес среда в град Силистра, давайки нови перспективи на хората да се установят и развиват в родното си място.

Организацията е създадена от група млади хора, които са израснали в Силистра. Някои от тях продължават да живеят в града, други са се завърнали на скоро, трети живеят на другия край на България или в различна част на света, но всички се обединяват от идеята, че искат да дадат обратно на града, който им е дал много.