Силистренец основа клуб по каяк в Свищов

Радослав Йорданов е роден в Силистра и е част от каяк клуб в Силистра. Открил е, че гребането с каяк е нещо вълнуващо:

„Хубаво е да подсказваме на хората около нас за богатствата, които имаме. В Свищов идват доста туристи, които живеят във Варна и Бургас“.

Според него децата трябва да бъдат възпитавани в общуване с природата, да я обичат и опазват.

„Нещото, с което сме се захванали от края на 2020 година, е да направим клуб по каяк в Свищов и предлагаме клубни карти, които са поименни, за да се чувстват хората приобщени към една общност, към група. Събрали сме 30 желаещи да участват в клуба“.

Каяк клубът в Силистра има намерение да направи различни маршрути по река Дунав и река Янтра:

„Вардим е интересна дестинация, интересно място за разходка – остров Вардим, той е третият по големина Дунавски остров. Интересни неща има да се видят. Той се разделя от един малък канал на малък и голям Вардим„.

Най-важното са ценностите, които възпитаваме в хората около себе си, подчерта Йорданов, който е баща на три деца:

Примерът е най-заразен, най-увличащ, най-важното, което възпитава добри ценности в околните, най-вече в подрастващите. По различен начин могат да се възпитават такива ценности. От години правим в Свищов кампания – „Дръвче засади, земята украси“, в която стотици хора са се включвали и много дървета сме засаждали, които са вече големи. С каяк клуба се опитваме да извадим дечицата от затворените стаи, помещения, да ги откъснем за малко от технологичните устройства, да ги докоснем до природа“.