Борисов от Силистра: Аз се надявам веднага след ферибота и още един мост да направим

Автор : Димитър Пецов

Премиерският джип мина предизборно и през Силистра, а акцентът за свършената работа падна върху откритата наскоро фериботна връзка. Днес от профила си във Фейсбук Бойко Борисов пусна видео от посещение на възстановената фериботна връзка Силистра-Кълъраш през промишлената зона, която отклонява тежкотоварните автомобили от жилищните квартали на Силистра. Видеото показва как премиерът пристига и се качва на платформата за превоз на камионите, която засега превозва от 8 до 10 камиона на курс и е посрещнат от кмета д-р Юлиан Найденов, председателя на общинския съвет Мария Стойчева и областния координатор на ГЕРБ Тодор Тодоров. Тримата се надпреварваха да благодарят на премиера за положените усилия и направеното за отклоняване потока от камиони, който тормози силистренци от години. „Няколко министри – на транспорта, регионалния, външния, аз самия…толкова разговори проведохме…“ Така описа усилията, положени от кабинета за решаване на проблема за отклоняване на тировете от града напът към Румъния. Хората не знаят, че целия тежък трафик – над 200 тира на ден минаваха през центъра на Силистра…“ продължи Борисов
После отбеляза проницателно, качвайки се на рампата, „Това, че минават автомобили означава, че има производство и оста юг-север е изключително важна“. След което пита местните първенци и за предстоящия ремонта на стадион „Луи Айер“, за който бяха отпуснати средства с постановление на МС. Кметът отговори, че общината започва процедурата за реализация на проекта. В този момент се включи и Тодор Тодоров да обяви „най-важното“, според него, което се прави в момента – кислородната станция на болницата, за което също благодари на Борисов, че е отпуснал пари.
Борисов осведоми, че е водил разговор с президента и министър-председателя на Румъния за решаването на проблема с тировете, за което им благодари. „Аз се надявам веднага, след ферибота, най-сетне да дадат О.К. и за още един мост да направим.“ , добави още, на което присъстващите възкликнаха одобрително… Но това зависело най-вече от румънците.
От платформата при Силистра Борисов обвини в оглушително радиомълчание някои институции в България(намеквайки за Президента, че не е взел отношение), когато се нарушавали националната ни сигурност. „С вчерашната операция отново се обръщам към техните ръководители да спрат да шпионстват в България.“ „ Дружбата си е дружба.Нашето партньорство евро-аталантическо е незаобиколим фактор.