ГЕРБ впрегнаха държавните институции в предизборната кампания

автор : Свилен Димитров

Имам един въпрос към Вас, скъпи съграждани. Обичате ли да се държат с вас,  като с деца ,които нищо не разбират и не знаят кое е добро за тях и кое лошо? Обичате ли да Ви управляват самоназначили се мутри, които си мислят, че държавата е тяхна собственост, а Вие – техни поданици?

В политическия живот на България последните години се откроява един точно такъв тип управляващи политици. И Силистра не прави изключение. Изглежда, че навсякъде, където падне, сянката на Борисов създава едно свое копие- също толкова арогантно и незачитащо всеки несъгласен с меродавното му мнение. Безпардонността на тези самодоволни партийци достига дотам, че институциите, чиято издръжка плащаме всички ние също са впрегнати по най-грозен начин в предизборната кампания.

Особено активен в това отношение е новият директор на МБАЛ – Силистра д-р Васил Славов. Публична тайна е, че той е протеже на областния координатор на ГЕРБ Тодор Тодоров. От началото на предизборната кампания във всяка своя публична изява той е придружаван от висшия партиец. Обещават се милиони, които ще потекат към лечебното заведение, нова техника за отделенията, асфалтиране на двора. Разбира се не се обяснява защо всичко това не се е случило досега, а все пак ГЕРБ управляват повече от 10 години.

Наскоро в местна медия, обслужваща властта, се появи материал със заглавие “Служители от Областна дирекция „Земеделие“ в Силистра дариха кръв на МБАЛ – Силистра”. Още в първия кадър, на видеото към новината, виждаме Тодор Тодоров, който е чисто и просто представител на една от многото политически партии в предизборна кампания и няма нищо общо с болницата или със земеделската служба. Облечен в спортен екип (анцуг), той подканва всички публични институции да дарят кръв. Господин Тодоров, вие шеф ли сте на тези хора? Като какъв им отправяте призиви? Всичко това е евтин пиар на гърба на институциите , чиято издръжка плащаме всички българи.

Любопитно е, че в края на миналата година, тогавашното ръководство на  болницата отправи призив към силистренци за доброволно кръводаряване. Тогава откликнаха малцина. Очевидно партийната повеля към иначе безпартийните институции е по-силна  от всичко.

Мутренския подход се набива на очи и в социалните мрежи. Компроматна кампания се води срещу всички опоненти на Тодоров. В няколко страници във Фейсбук, управлявани от лице със спорна репутация, често се появяват обидни публикации за останалите кандидати. По вече отработената за такива случаи схема те се мултиплицират в още няколко анонимни сайта. Разбира се, всичко това става с благословията на някой местен дерибей.

Продължителната власт губи сетивата си за реалността, тя става високомерна, арогантна, развива мания за изключителност, не може да оцени нивото на некомпетентността си, всяка алтернатива за нея става подозрителна, опасна, противна и скоро може да бъде записана във враговете на народа.

Ще позволите ли мафията да Ви притежава?

Снимка: БНР