Първокласниците от Сокол с изява в читалищната библиотека

1616058517.jpg

Браво на първокласниците и на тяхната класна учителка Емине Осман от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Сокол, общ. Главиница! Вече всички първокласници могат да четат и затова те посетиха библиотеката на НЧ „Освобождение“ с подготвени стихове и песни за буквите, за книгите и за децата, които щом се учат – ще сполучат.

Читалищната библиотека наистина е много модерна и богата, нейното съкровище от знание вече надвишава 12 хил. тома литература. Новите и най-малки читатели бяха посрещнати много любезно от дългогодишната и опитна библиотекарка Николина Колева, читалищния секретарДончо Дончев, секретарката при кметство с. Сокол Вася Кирова и др. гости.

За тази вълнуваща среща с книгата, първокласниците се бяха подготвили отлично. Преди да започне самият ритуал с книгата, те декламираха стихове за буквите и пяха песнички за тях, а в края на своята програма те изиграха българско народно хоро с всички присъстващи.

От страна на децата бе прочетена Молбата на книгата и те обещаха пред всички, че ще пазят книгите си. След това домакините от читалището подариха на малките читатели скромни подаръци в които и по една детска книжка. Получиха брошури от библиотекарката с правила как да пазят книгите си и какво още може да правят в библиотеката. Сърцата им биеха неудържимо, защото предстоеше най-важният момент – да получат новите си Читанки…

Източник: РЕКИЦ