Етнологът Йордан Касабов с покана за 7-ия Форум „Българско наследство“ в Балчик

В първия месец на 2021 г. своя път към читателя започна най-новата книга на силистренския етнолог д-р Йордан Касабов, наречена „Скритият бог. Древна българска същност“, която е издание на печатница РИТТ Силистра (на снимката).

Книгата вече е представена, засега само виртуално, в блога ВЕРСИНАЖ, в местни медии, в регионални и национални радиостанции, както и във в. „Балчишки телеграф“. От книгата вече имат Областна администрация, Регионална библиотека, община Силистра, както и предстои да я получат читалища – като награда за успешно участие в конкурса за мартеници гигант на РЕКИЦ Читалища Силистра.

Авторът д-р Йордан Касабов, който бе много интересен докладчик на Международния форум „Българско наследство“ Балчик през 2019 и 2020 г., когато представи книгите си за шиковското население и за богомилите, вече има отправена покана от страна на директора на проявата Маруся Костова да представи новата си книга в седмото издание на форума, което тази година е насрочено за периода 26-28 август.

В Силистра представянето на книгата предстои в обозримо бъдеще в съчетание с честване на 70-ата година на автора – доктор по етнология, който е издал няколко книги, включително за алианите в България. В тяхна чест, тъй като се интересува от същата тема, преди две години му гостува Дейвид Шанкланд, директор на Кралския антропологически институт на Великобритания.

Източник: Версинаж