Изложба на гигантски мартеници в Силистра (ВИДЕО)

С изложба на първия етаж в Регионална библиотека „Партений Павлович“ в Силистра завършва областният конкурс „Мартеници гигант“, обявен от РЕКИЦ Читалища Силистра с подкрепата на Областна администрация Силистра, осигуряваща няколко награди за най-интересните предложения – 3 ваучера за закупуване на книги или материали от Книжарници „Везни 55“, 3 календара за българските празници и една книга „Скритият бог. Древна българска същност“ на д-р Йордан Касабов.
Изложбата ще бъде на разположение и през целия м. март., като в периода 24-26 февруари в специална урна ще бъде възможно участие в търг с благотворителна цел, организиран със съдействието на Ротари клуб Силистра в полза на семейства, имащи нужда от подкрепа за решаване на социални проблеми. Възможно е закупуване на мартеници от изложбата по специален списък, също в подкрепа на обявената кауза.
За изложбата са предоставени безвъзмездно над 80 мартеници гигант и десетки по-малки, изработени от сръчните ръце на самодейци от читалища в област Силистра, от клубове към училища, както и от индивидуални дарители – любители – майстори на народни занаяти.