За властта, хората и защо е необходимо да се гласува

автор : Боян Симеонов

Уважаеми дами и господа. Не всеки 4 години по правило властта сами да определяте бъдещето на страната се връща във вас. Тя е раздробена на малко над  5 милиона парчета. И всеки един от нас си взема обратно своето парченце власт. Да, тя е мъничка, но е много ценна. Това е вашето, лично и неприкосновено право да съществувате достойно и щастливо. Да получите помощ, когато ви боли. Някой да се погрижи за вас, когато остареете. Да оставите на своите деца държава, в която да учат, да живеят и да коват на свой ред своето бъдеще. Внимателно го огледайте. Защото ще го имате само за броени часове за да решите какво да правите с него. От момента на отваряне на избирателната секция  до края на изборния ден. Само толкова. Приблизително 12 часа. И след това парченцето власт изчезва. Независимо дали сте го използвали за да промените бъдещето си към по-добро или не сте.

                Би било идиотско да не  използвате вашето парченце власт, защото ще трябва да чакате още 4 години, преди то да се върне обратно при вас. И то отново за броени часове. А 4 години са доста дълго време. Това са 1461 дни. И във всеки един от тези дни, трябва да се яде. Трябва да се работи. Трябва да се оцелява. Помнете, че 20%  от стойността на всеки продукт, който всеки един ден слагате на вашата трапеза, вие давате на онези, които използват вашето парченце власт, която вие сте оставили да изчезне.  Отделяте от всеки литър гориво в колата, от всеки хляб,  от всеки чифт обувки, от всеки сироп за болното ви дете. За да храните хора, които не се интересуват от Вас. Не се интересуват от това какво има на вашата трапеза. Не се интересуват от това дали е болно вашето дете. И знаете ли защо не се интересуват? Защото за тях, вие не съществувате.  И няма да съществувате,  докато не разберете колко важно, колко ценно и колко могъщо е онова малкото парченце власт, което така лековерно оставяте да се изпари в края на изборния ден. За броените часове вие предавате цялата власт за да се превърнете доброволно в роб.

                Разбира се, може да не оставите парченцето власт просто да изчезне. Може да го продадете за 20,30, 50 лева. Може да го продадете за ваучери за храна или добавка към пенсията си. Ако си мислите, че си струва  – и това е вариант. Макар да е незаконно.

                Но така или иначе остава да жужи въпросът какъв би било,  ако всички ние използваме своята власт за да направим живота си по-добър? А въобще не е трудно – просто трябва да посетите изборната си секция. А ако смятате, че  всички са боклуци…то трябва да знаете, че това включва и вас.

Моля подкрепете ни и последвайте СИЛИСТРА-НЮЗ във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Снимка : Pixabay