Времето през следващата седмица в Силистра и региона

В понеделник облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Възможно е все още на места да прехвърча сняг. Ще духа умерен северен, в Дунавската равнина северозападен вятър. Минималните температури ще са от минус 7° до минус 2°, а максималните – между минус 1° и 4°.

Във вторник облачността ще е разкъсана. Ще продължи да духа умерен северен вятър, с него ще налува студен въздух и температурите ще се понижат още. Минималните ще са между минус 10° и минус 5°, а максималните – от минус 5° до 0°.

В сряда преди обед ще е предимно слънчево, но следобед облачността ще се увеличи. Вятърът ще отслабне и постепенно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури слабо ще се повишат.

В четвъртък облачността ще е променлива и на места е възможно да превали слаб дъжд и сняг. Ще духа умерен западен вятър. Минималните температури ще останат отрицателни, но дневните ще се повишат до 5° – 10°.

До края на седмицата облачността ще е по-често значителна. Вероятността за валежи е малка. Вятърът в петък ще отслабне, на места до тихо. Температурите ще останат без съществена промяна.

източник : Радио Шумен

Моля подкрепете ни и последвайте СИЛИСТРА-НЮЗ във Фейсбук , за да сте винаги информирани.