Силистра, квартал „Изток“, петък, 15.01.2021 г. Студено е и още е подледено навсякъде. Апартамент на последния етаж, четири усмивки, любопитни, живи погледи и едно малко кученце, което се крие под стола. Майката не работи, защото малките не са на училище и трябва да ги гледа, но се усмихва и с гордост показва грамотите и медалите им. Таткото го няма и трудно успява да помогне. Не могат да насмогнат с един компютър, сега не могат да си позволят разходи за друг и затова невероятните дами от Женското сдружение Екатерина Каравелова подаряват на семейството един таблет. И дърва. И въглища. Сега са особено нужни, следващите дни ще е трайно под нулата. Знаeм как успяват дамите от женското сдружение. Успяват защото силистренци дариха компютри на деца, които не могат да се включат в дистанционното обучение. Успяват, защото силистренци дариха дрехи, дърва, въглища и средства за да могат ето такива семейства да преодолеят зимата, а и кризата около пандемията. Успяват, защото силистренци помагат напълно безкористно и не държат имената им да се споменават.
Силистренци не изоставят своите хора!

Всеки желаещ да стане благодетел може да дари:
* средства по следната банкова сметка, разкрита специално за кампанията:
ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА /ПИБ/ ГР. СИЛИСТРАIBAN: BG45FINV91501017504581BIC: FINVBGSF ЖС „ЕКАТЕРИНА КАРАВЕЛОВА“
* средства в поставените дарителници в зоомагазин „Тарантел”, ул. „Ген. Скобелев” № 17 (срещу банка ДСК) и офис на „Изи-Пей” по бул.”Македония” № 125 Е (срещу магазин „Оркус”)
* лаптоп (нов или втора употреба в добро състояние).
Ако имате информация за конкретно дете, отговарящо на условията на кампанията, може да подадете информация в Женско сдружение „Екатерина Каравелова” на тел: 086 820 487; тел. 0888745120 – Христина Георгиева; 0896646130-Галя Иванова.

„ПОДАРИ КОМПЮТЪР НА ДЕТЕ!“ НАБИРА СКОРОСТ В СИЛИСТРА

СИЛИСТРЕНЦИ ДАРИХА ЛАПТОП НА МОМИЧЕ, ОСТАНАЛО ИЗВЪН ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО

Моля подкрепете ни и последвайте СИЛИСТРА-НЮЗ във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading