Силистренци дариха лаптоп на момиче, останало извън онлайн обучението

„ПОДАРИ КОМПЮТЪР НА ДЕТЕ!“ НАБИРА СКОРОСТ В СИЛИСТРА

Тя е на 13 години, живее с майка си, бащата го няма отдавна. Майката е работила доскоро, но е съкратена. Семейството има затруднения с дърва за огрев…всъщност с всичко. Но нищо не може да спре това момиче да се включи в дистанционното обучение, включително да отиде до съседите за да ползва техния компютър и интернет, просто не могат да си позволят нищо друго. Има отлични оценки и иска да стане строител , или може би адвокат. Гледа невярващо лаптопа в ръцете си… Още едно дете включено в образованието, още един компютър осигурен от неуморните дами от ЖС Екатерина Каравелова, благодарение на даренията на силистренци. Да, силистренци направиха така, че следващата седмица ще има още 10 лаптопа. Тези силистренци, които отделиха от средствата си, тези силистренци, които дариха лаптопи и таблети, тези, които напълно безплатно се заеха да ремонтират и преинсталират и скромно отказват имената им да се споменават с благодарност… Героите днес!

Поредният преносим компютър от кампанията „Подари компютър на дете” вчера зарадва шестокласничка, която трябваше да ходи в дома на възрастните си съседи, за да може да влиза онлайн в часовете. Въпреки затрудненията, детето се справя много добре в училище. С новата придобивка дарителите вярват, че тя ще е още по-ефективна и успешна в час! Благодарим на всички, станали съпричастни към инициативата! От 29 Декември 2020 г. до момента набраните средства от дарители са 1645 лв., от физически лица са осигурени два преносими компютъра, преинсталирани безвъзмездно и дооборудвани за нуждите на децата и един нов таблет. Напомняме, че:
Кампанията е насочена към деца от област Силистра, чиито семейства живеят на ръба на бедността и не могат да си позволят закупуване на компютър или мобилно устройство, осигурявайки достъп на детето си до он-лайн обучение. Всеки желаещ да стане благодетел може да дари:
* средства по следната банкова сметка, разкрита специално за кампанията:
ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА /ПИБ/ ГР. СИЛИСТРАIBAN: BG45FINV91501017504581BIC: FINVBGSF ЖС „ЕКАТЕРИНА КАРАВЕЛОВА“
* средства в поставените дарителници в зоомагазин „Тарантел”, ул. „Ген. Скобелев” № 17 (срещу банка ДСК) и офис на „Изи-Пей” по бул.”Македония” № 125 Е (срещу магазин „Оркус”)
* лаптоп (нов или втора употреба в добро състояние).
Ако имате информация за конкретно дете, отговарящо на условията на кампанията, може да подадете информация в Женско сдружение „Екатерина Каравелова” на тел: 086 820 487; тел. 0888745120 – Христина Георгиева; 0896646130-Галя Иванова.

Моля подкрепете ни и последвайте СИЛИСТРА-НЮЗ във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.