Продължава конкурсът „От Никулден до Нова година“ за читалищата в област Силистра

година читалище заря брадвари

Да припомним!

РЕКИЦ Читалища Силистра обявява със съдействието на Областна администрация Силистра фотоконкурс на тема „От Никулден до Нова година“. В конкурса могат да участват читалищата в област Силистра с по ЕДНА СНИМКА НА СЪБИТИЕ с достатъчно висока резолюция (формати JPG, PNG), изпратена по електронен път с кратко описание към нея (кое е участващото читалище, кой е авторът на снимката и какво тя представя).

Идеята на конкурса е да бъдат показани в най-добра светлина подредените в читалищата КЪТОВЕ по фасади, в коридори, сцени в зрителни зали, както и в библиотеки, посветени на всички празници от деня на св. Николай Чудотворец насам.

Става дума за тържества, ритуали и обичаи, уважени с временни експозиции или на които са посветени събития в дните до посрещането на Новата 2021 г., включително знакови празници като Игнажден, Бъдни вечер, Рождество Христово, Стефановден.

Всички читалища, участвали в конкурса, ще получат поздравителни адреси от областния управител Ивелин Статев, а определените от специално междуинституционално жури ТРИ НАЙ-ИНТЕРЕСНИ КАТО СЪДЪРЖАНИЕ И КОМПОЗИЦИЯ СНИМКИ ще бъдат отличени с МАТЕРАЛНИ НАГРАДИ.

Изпратените от читалищата материали ще бъдат публикувани на интернет страницата на РЕКИЦ (www.rekits-silistra.com), който отразява от м. юли 2014 г. случващото се в читалищата в област Силистра. Изпратените снимки ще станат част от обща виртуална (електронна) брошура, която ще бъде публикувана в интернет.

Имейл за изпращане на снимки: rekitssilistra@abv.bg РЕКИЦ ЧИТАЛИЩА СИЛИСТРА.

Тел. за допълнителни въпроси : 0897992559 Мария Неделчева – старши експерт РЕКИЦ Читалища Силистра

Моля подкрепете ни и последвайте СИЛИСТРА-НЮЗ във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Народно читалище „Заря – 1957“ с. Брадвари, общ. Силистра. Kонкурс „От Никулден до Нова година“ на РЕКИЦ и Областна администрация Силистра. Сцена в зрителната зала на читалището: „В очакване на щастлива, мирна, успешна, благодатна, благословена, весела 2021 година“. Автор на снимката Мюзеян Джефер.

До този момент са участвали със свои снимки от различни събиитя читалища от Дулово, Силистра, Ситово, Попина, Срацимир, Искра, Сребърна, Средище, Проф. Иширково, Смилец, Бабук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.