75-годишен мъж е удушил болната си жена в Смядово, след като не издържал тежестта да се грижи за нея. Това съобщава вестник „Монитор“ във вчерашното си издание.

Убийството е станало преди две вечери, а вчера жертвата е трябвало да бъде настанена в хоспис в шуменското село Друмево.

75-годишният Пенчо Ганчев и 74-годишната му съпруга Корнелия живеели разделени от 20 години. От известно време жената била в тежко здравословно състояние след изкаран инсулт. Това наложило двамата им синове да съберат родителите си, за да може баща им да се грижи за майка им в апартамент в града. Наели им гарсониера на първия етаж в блока на ул. “Цар Калоян”.
Състоянието на жената обаче не се подобрявало и вчера са били провеждани разговори от семейството с общината, за да може тя да бъде настанена в хоспис.

Тази сутрин възрастната жена е намерена мъртва в дома ѝ.

По-късно през деня прокуратурата публикува на сайта си съобщение.

„Извършени са необходимите и неотложни следствени действия под надзора на дежурния прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. Установено е, че П.Г.С. на 75 години е умъртвил чрез задушаване съпругата си К.И.Ст. на 74 години. Предстои предявяване на обвинение и задържане за 72 часа до завеждане на обвиняемия в съда“, пише в съобщението.

Моля подкрепете ни и последвайте СИЛИСТРА-НЮЗ във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading