Малка община си построи пожарна със собствени средства

община върбица

Готова е новата сграда на противопожарната служба във Върбица. Другата седмица огнеборците могат да се преместят и да работят в по-комфортни условия.

„Заради пандемията тържествено откриване на изцяло реновираната сграда няма да има. По-важното е, че успяхме да осигурим възможност за работа при съвременни условия на пожарникарите, а на върбичани – сигурността, че при необходимост ще се реагира бързо и навреме“, каза общинският кмет Мердин Байрям.

Той припомни, че бившата Пожарна е била върху частен имот, за който собственикът е предявил претенции. 

„Не можехме да оставим общината без противопожарна служба, защото най-близката от друга община е тази във Велики Преслав. Оттам пътят е минимум половин час през труден планински терен. За това време едно село би могло да изгори, не дай, Боже“, каза Мердин Байрям.

Той поясни, че новата сграда е върху основите на изоставено общинско здание. В новата Пожарна за 10-те огнеборци са осигурени съвременни условия за работа и реакция на сигнали.

В „мъртвите“ месеци на пандемията с местни приходи е реновирано училището в с. Бяла река, построен е нов физкултурен салон за учениците от Средното училище във Върбица, изграден е парк в село Станянци, подобрено е състоянието на общинската пътна мрежа и са асфалтирани улици в населените места от община Върбица. Продължава строителството на новата болница, съобщи още кметът Мердин Байрям. 

източник : Радио Шумен

Моля подкрепете ни и последвайте СИЛИСТРА-НЮЗ във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

снимка : Община Върбица

Leave a Reply