Стефан Железов от Демократична България с годишен отчет пред силистренци

Общинският съветник от Демократична България Стефан Железов излезе с отчет за свършената от него работа през изминалата вече една година от избирането му за член на Общински съвет – Силистра. Ние, от СИЛИСТРА-НЮЗ вярваме, че отчетът пред избирателите трябва да се превърне в практика на всеки един общински съветник, който е поставен там от нас, за да ни представлява и да защитава интересите ни. Публикуваме отчетът на г-н Стефан Железов без редакторска намеса:

Здравейте, измина една година откакто получих вашето доверие като общински съветник от Демократична България в гр. Силистра. Вярвам, че институциите и техните представители трябва да работят на първо място за интереса на гражданите и дължат отчет. Ето защо използвам момента да ви информирам за свършеното от мен през тази година:

📷 По повод на общественото обсъждане на бюджета за 2020 г. на Община Силистра се свързах с най-големите работодатели, осъществяващи дейност в Промишлена зона Запад, с молба да предоставят информация за заетите хора, както и за платените местни данъци и такси. По време на общественото обсъждане изнесох събраните данни и предложих в бюджет 2020 да се предвидят средства за ремонт на ул. „Харалмби Джамджиев“. В резултат, се осъществи частичен ремонт на тази улица.
📷 Като член на Балансовата комисия, взех активно участие по тълкуването на резултатите, анализ, спазване на законовите изисквания при представянето на годишните финансови отчети на общинските предприятия. Посочих, че има установена практика за приемане на непълни отчети. В резултат ръководствата на общинските предприятия взеха мерки за представяне на пълни отчети за приемане на балансова комисия и Общински съвет
📷 Изпратих писмени становища по докладни записки за комисии и заседание през месец април и в резултат и на активна подкрепа от адв. Zlatko Kurtev се стигна до създаване на временна комисия за финансиране на „Синева“ ЕООД. При заседанието на комисията бях единственият, който се противопостави на финансиране за купуването на нова техника с ипотечен кредит, обезпечен с недвижими имоти на Община Силистра. Всички мои доводи, че такива сделки е нормално да се осъществяват чрез финансов лизинг без ипотека на недвижими имоти, не бяха взети предвид.
📷 Противопоставих се на безвъзмездното отдаване на офиси на АБВ и НФСБ в нарушение на разпоредбите на Закона за политическите партии и в резултат това не беше допуснато.
📷 На 17.08.2020 г. се проведе публично обсъждане на годишния финансов отчет за 2019 г. на Община Силистра, където зададох седем въпроса към Общинската администрация. На един от тях – за отписани вземания от 261 хил. лв., все още не е получен отговор и го входирах писмено в Общински съвет на 25.08.2020 г.
📷 Между сесията на 27.08.2020 г. и тази от 24.09.2020 г. организирах комуникация между управителя и главния счетоводител на ДКЦ и представител на „Ситигаз“. По мое настояване бяха подготвени и предоставени на „Ситигаз“ справки за разхода на гориво и ел. енергия като количества и стойности. По мое искане „Ситигаз“ подготви презентация с изчисления на ефектите от газификация на ДКЦ. Проведе се извънредно заседание на комисии по БФ и ИИП на 06.10.2020, където беше разгледана въпросната презентация и оферта от „Ситигаз“, където взех дейно участие и се стигна до решение да се финансира от Общинския бюджет газифицирането на ДКЦ, чрез увеличение на капитала и плащане за три години.
📷 Противопоставих се на искането да се даде разрешение за продажба на 6 общински жилища, поради липсата на мотиви и неяснотата как ще се изхарчат парите от продажбата.В резултат докладните бяха отложени и беше създадена временна комисия за промяна на Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и продажба на общински жилища.
📷 В неформален разговор с общински съветници от други групи, в т.ч. от управляващата коалиция, предложих да не се подкрепи предложението да бъде обявен 14-ти септември за празничен и неприсъствен ден на територията на цялата община Силистра, поради несъгласието на много работодатели. Предложението се възприе и на сесия докладната не беше подкрепена.
📷 Внесох предложение за „Изграждане на изкуствени неравности по улица „Лозарска“ в с. Айдемир“ и тя беше приета.
📷 Предложих да се положи маркировка преди т.н. „Кръстовище на смъртта” край Силистра. Въпреки че обосновах предложението със статистика за пътните произшествия за последните 5 години, мнозинството не го прие.
📷 Възразих на приемането на бюджета на Община Силистра с аргументи за липса на политики, които следва да се финансират, необходимостта от увеличаване на средствата във фонд „Здраве“ за подпомагане на лекари и изобщо медицински персонал
📷 Проведохме многократни срещи с г-н Румен Жеков – геодезист, в т.ч. с представители на Община Силистра за проучване на възможности за обособяване на терен за създаване на Индустриална зона. Досега съм направил три предложения към д-р Найденов за срещи с цел запознаване с възможностите и вземане на решение за създаване на Индустриална зона в Община Силистра.
📷 Зададох въпроси до Кмета на Община Силистра за неосъществения ремонт на Художествената галерия.

Силистра може много повече!

Очаквайте още информация за конкретните действия, или бездействия на всеки един Общински съветник, за да можете обективно да решите, оправдават ли доверието ви, хората които сте поставили там , за да управляват вашите дела.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Стефан Железов /Демократична България/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.