Общинските съветници от БСП излязоха с декларация за управлението на ГЕРБ

С декларация под формата на отчет за гражданите, по повод eдна година управление на ГЕРБ в община Силистра след Местни избори 2019 излязоха общинските съветници от МК ”БСП за България” – Силистра. Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

“ Уважаеми силистренци,
Преди една години по волята на избирателите ПП ГЕРБ, чрез издигнатия от нея кандидат за кмет д-р Юлиян Найденов спечели за трети път местните избори в Силистра. Вече девет години общината е управлявана от екип, който се подкрепя от управляващо мнозинство, доминирано от политическа партия ГЕРБ. Една година след последните местни избори:

– Силистра продължава да се обезлюдява, младите хора напускат града и общината и търсят реализация в по-големите градове на страната и за съжаление в чужбина.

– Хората ни са бедни и продължаваме да бъдем на едно от последните места подоходи и на едно от първите места по безработица, въпреки съобщенията за повишаване ръста на средната работна заплата.

-През лятото по улиците на Силистра и особено в някои квартали вече трета година се носи нетърпима зловонна миризма.

– За поредна година общинското ръководство не се справя с популацията и разпространението на комарите. Всяко лято /понякога още от май, тази година по-късно/ силистренци са подложени на тормоз, граничещ с геноцид.

– Въпреки декларацията от преди повече от половин година, километричните опашки от ТИР-ове продължават да затрудняват нормалното движение по ул. „Седми септември“, създават предпоставки за ПТП и нарушават спокойствието на хилядите, живеещи в най-близките жилищни блокове и къщи.

– За изминалите години не е привлечен почти никакъв инвеститорски интерес, няма направени инвестиции и всичко, което се демонстрира като подобрение и строителство на нова инфраструктура е финансирано от европейски проекти и програми.

– При катастрофалната демографска криза в страната и в района Общината отново не намери необходимите средства за покриване на разходите за храна в детските градини, безплатна детска млечна кухня, стимулиране на млади семейства при раждане на второ и трето дете. През изтеклата година, ние, общинските съветници от БСП зададохме много въпроси на Кмета на общината:

 за движението на ТИР-ове;
 за чистотата на въздуха и водата;
 за изразходването на средствата по зимното поддържане;
 за управлението и стопанисването на общинската собственост;
 за състоянието и поддържането на пешеходните зони и тротоари;
 за незаконното сметище в края на града;
 за извършена вътрешно-ведомствена проверка в учебно заведение;
 за мерките за ограничаване заразата от корона-вирус и други.

Всички съветници от групата:
 участваме редовно в заседанията на Постоянните комисии и заседанията на Общинския съвет;
 участваме активно във всички дебати по важни за общината въпроси;
 направихме предложения за преустановяване движението на ТИР-ове през града, предложихме редица социални мерки, които да залегнат в Бюджета на Общината;
 направихме предложения за преодоляване на кризата, причинена от пандемията от корона-вирус;
 гласувахме ПРОТИВ решения, които се вземат в нарушение на Правилника за дейността на Общинския съвет, против Бюджета на общината, против разрешаването за теглене на кредит от ОП „Синева“, против необоснованото предложение за назначаване контрольор в Диагностично-консултативния център;
 заедно с всички съветници дарихме месечното си възнаграждение за м.февруари за нуждите на МБАЛ – Силистра

Уважаеми съграждани! Общинските съветници от БСП Силистра ще продължим да бъдем коректив на това управление. Ще питаме кмета и администрацията за всичко, което Ви вълнува, за обещаното и за неизпълненото. Ще правим своите предложения и ще настояваме управляващите да се съобразяват с тях. Ще работим почтено и прозрачно за и в интерес на хората от Община Силистра!

Очаквайте още информация за конкретните действия, или бездействия на всеки един Общински съветник, за да можете обективно да решите, оправдават ли доверието ви, хората които сте поставили там , за да управляват вашите дела.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Общинските съветници от МК ”БСП за България” – Силистра /снимка:Фейсбук/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.