Кметът на Силистра ограничи блокирането на граничния пункт със „заповед“ в последния момент (ВИДЕО)

Днес, за пореден път, чрез протест и блокиране на границата, силистренци изразиха своето недоволство срещу тежкотоварния трафик в жилищните квартали на града. Вместо планираните 30 часа обаче, протестът продължи само няколко, заради спорна заповед на Кмета, дошла в последния момент (днес в 12:30 на обяд). С нея той ограничава времетраенето на протеста, въпреки че в уведомлението пуснато от гражданите във вторник, изрично беше заявена 30-часова блокада на граничния пункт, за осъществяването на която никой не възрази в продължение на три дни. Вместо това днес на протестиращите, в разрез със ЗАКОНА ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ
беше връчена кметска заповед, която ограничава времето на митинга. Съмнителността на решението на Кмета се състои в това, че според член 12, ал. 3 от ЗСММ (3) Забраната се налага с мотивиран писмен акт в срок от 24 часа от уведомяването. В случая от уведомлението са минали много повече от 24 часа.
Припомняме, че това не е първото подобно действие на Юлиян Найденов. В предходни години той беше осъждан неколкократно от граждани, като в един от случаите беше забранил протест в разрез със Закона. По-късно забраната беше отменена от Административен съд-Силистра.

Въпреки пречките, които местното управление всячески се опитва да създаде, силистренци са твърдо решени да продължат борбата за правата си, като ще възобновят блокадата на граничния пункт още утре.

Събитието в социалните мрежи може да видите ТУК

Заповедта, чрез която Кметът ограничава протеста и в която ясно се вижда, че срокът от 24 часа не е спазен.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.