Златко Куртев от Демократична България с годишен отчет пред силистренци

Общинският съветник от Демократична България Златко Куртев излезе с отчет за свършената от него и колегата му Стефан Железов работа през изминалата вече една година от избирането им за членове на Общински съвет – Силистра. Ние, от СИЛИСТРА-НЮЗ вярваме, че отчетът пред избирателите трябва да се превърне в практика на всеки един общински съветник, който е поставен там от нас, за да ни представлява и да защитава интересите ни. Публикуваме отчетът на адв. Златко Куртев без редакторска намеса:

Здравейте, измина една година откакто получих вашето доверие като общински съветник от Демократична България в гр. Силистра. И тъй като вярвам, че институциите и техните представители трябва да работят на първо място за интереса на гражданите и дължат отчет, използвам момента да ви информирам за свършеното от мен през тази година:

✅ В резултат на мое предложение се прие промяна в Правилника за дейността на Общинския съвет – Силистра за видео излъчване на заседанията на Общински съвет. Така всеки гражданин може да види как се приемат решенията за града.
✅ Многократно се противопоставях на практиката да се внасят докладни в последния момент, дори след проведени комисии, което е пречка общинските съветници да вземат информирано решение и е нарушение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Силистра.
✅ Противопоставих се на искането да се даде разрешение за купуване на 6 общински жилища поради липсата на мотиви и неяснотата как ще се изхарчат парите от продажбата.В резултат докладните бяха отложени и беше създадена временна комисия за промяна на Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и продажба на общински жилища. В тази комисия заех становище, че раздела за продажба на общински жилища трябва да отпадне, а продажбите да се реализират по Наредбата за общинската собственост чрез явен търг така, че да няма злоупотреби.
✅ Възразих срещу предложението на председателя на Общинския съвет да се гласува кредит от 400 000 лв. за губещо общинско предприятие за закупуването на техника, а кредитът да се обезпечи с фактически цялото недвижимо имущество на предприятието. Поставих остро въпроси за целесъобразността, ипотеката /а не лизинг/, начина на връщане на заема и други. В резултат ГЕРБ отстъпиха и се реши да се състави временна комисия, която да изследва всички въпроси по този кредит.
✅ Внесох Докладна „Изграждане на изкуствени неравности по улица „Лозарска“ в с. Айдемир“ и тя беше приета.
✅ Зададох няколкократно въпрос на Кмета за осъществяването на контрол на движението на тирове през Силистра.
✅ В резултат на натиск осъществен със Stefan Jelezov, се осъществи частичен ремонт на ул. „Харалампи Джамджиев“, където се намират най-много работодатели в Силистра.
✅ Предложих да се положи маркировка преди т.н. „Кръстовище на смъртта” край Силистра. Въпреки че обосновах предложението със статистика за пътните произшествия за последните 5 години, мнозинството не го прие.
✅ Противопоставих се на предоставяне безвъзмездно на офис на партия НФСБ. В резултат на това докладната не беше приета. Противопоставих се на предложението да се предостави безвъзмездно офис на партия АБВ. Беше гласувано с мнозинство и председателят на Общинския съвет обяви, че Решението се приема. Още на следващия ден внесох предложение за отмяна на това решение до Прокуратурата и Областния управител. В резултат на това при публикуването на протокола беше отбелязано, че Решението не се приема.
✅ Възразих на приемането на бюджета на Община Силистра с аргументи за липса на политики, които следва да се финансират, необходимостта от увеличаване на средствата във фонд „Здраве“ за подпомагане на лекари и изобщо медицински персонал
✅ Зададох въпроси до Кмета на Община Силистра за неосъществения ремонт на Художествената галерия.

Силистра може много повече!

Очаквайте още информация за конкретните действия, или бездействия на всеки един Общински съветник, за да можете обективно да решите, оправдават ли доверието ви, хората които сте поставили там , за да управляват вашите дела.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

адв. Златко Куртев

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.