Нов протест срещу ТИР-овете готвят силистренци във вторник. Отново ще блокират границата

След поредното неспазено обещание от страна на местното управление, че трафикът на тежкотоварни автомобили през жилищните части на града ще бъде прекратен, силистренци готвят отговор – нов протест, който ще блокира граничния пункт на 27-ми октомври (вторник) от 12:00 ч.

Напомняме, че въпреки десетките обещания, особено в предизборни кампании, дадени от властимащите, че проблемът ще бъде решен, вече пета година тежките камиони не спират да тормозят жилищните квартали на Силистра. Последното решение на Общинският съвет по въпроса беше взето на септемврийската редовна сесия и представляваше едномесечен „ултиматум“ към държавните власти за преустановяване трафика на ТИР-ове в града. Разбира се, напълно очаквано – нищо не се случи и гражданите са решени да дадат своя отговор и да спрат тежотоварните автомобили със собствени сили като блокират границата, първоначално за часове, а ако се наложи и за дни.

Организаторите канят всички представители на местната и държавна власти, без значение от политическата им принадлежност, както и всички граждани, които искат промяната да се случи. „Нека всички заедно обединим сили и се справим с този проблем, който засяга всички ни“, апелират чрез социалните мрежи от фондация „Човек, природа и здраве“ и група „Протест Силистра“.

СЪБИТИЕТО във Фейсбук можете да видите ТУК

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.