Мънчито свидетел на полицията срещу Димитър Пецов за наркоразпространение

Разследването срещу силистренския журналист Димитър Пецов придобива все по скандален характер, след като стана ясно, че небезизвестният силистренец Марин Игнатов (Мънчито) е гласен за свидетел по делото. Ето какво разказа самият Пецов в социалните мрежи :
АКО ИМА СЛЕДИ ПО ПАКЕТИТЕ ОТ МЪНЧИТО, ТОЙ ТРЯБВА ДА Е В АРЕСТА, А НЕ ДА ГО ИЗПОЛЗВАТЕ КАТО СВИДЕТЕЛ СРЕЩУ МЕН – На 16-ти октомври бях призован в полицията за очна ставка – среща със свидетел, с който полицията и прокуратурата смятат да доказват моята вина относно намерените в колата ми на 2-ри май тази година наркотици, за които аз твърдя че са подхвърлени. КОЙ, мислите, се появява като свидетел? Появява се небезизвестният наш съгражданин Марин Игнатов, с прякор Мънчито (В линка повече за това с какво е известен – https://www.google.com/amp/s/www.24chasa.bg/amp/4930072). Очна ставка се назначава, когато има съществени противоречия между обясненията на обвиняемия и показанията на свидетеля. И тук според мен липсваше такова основание – той се появява в някакъв късен етап – след няколко месеца и твърди неща, за които аз въобще не съм давал по-рано обяснения. Срещнал съм го бил в града, в началото на май, разказва Марин, на ДАП, предложил съм му любезно да купи от мене наркотици (което предполага да сме имали много добри отношения), той проявил интерес и дошъл после с колата си вечерта в кв.Изток (може би около блока ми), аз съм извадил пакет с наркотици като сергия пред него – той огледал – пипнал тук, пипнал там, харесал си две пакетчета, взел си, някои ги върнал обратно, другите аз съм си ги бил прибрал в пакета. Платил ми. Подробно описва същия пакет, със същото съдържание на видове наркотици, изваден после при претърсването от колата ми. Толкова подробно описа пакетите и кесиите, в които бяха обвити и намерени после от полицаите, сякаш той ги е редил. Аз от своя страна при сделката съм бил с ръкавици (залепени даже с тиксо за ръцете ми), което му направило много силно впечатление, ама мислел че е заради Ковида (само дето скафандър съм нямал). А пък той наивника пипал с голи ръце пакетите. Само дето не изкрещя „Ето затова има следи от мене върху пакетите, а пък от него няма!“. Специално внимание отдели да се разбере, че е пипал и манипулирал с ръцете си пакетите. Тука и олигофрен трябва да може да стигне до заключението, че като е правил това, е логично да остави следи по някои пакети. И е логично да се допусне, че ако са излезли евентуално негови следи впоследствие от проведени експертизи – ДНК , отпечатъци и т.н. те да са били оставени именно по този начин. Демек той е само наркоман, който е станал жертва на ситуацията и на хитър дилър. А пък от мене, ако не са излезли никакви следи, то е защото именно съм пипал като професионалист – с ръкавици. Цялата тази мелодрама, как е станал жертва на изпечения дилър Пецов, продал му от прочутия пакет преди да го хванат, Мънчито я разказа почти през сълзи на очите си, насълзиха се очите и на всички ни… И аз аха-аха да посегна да извадя и да му дам… Носна кърпичка, да си изтрие сълзите и сополите.
Публикувам това, въпреки последиците, защото смятам, че ставам жертва на втора постановка с участието на хората, организирали първата, но вече в друга роля. Мънчито трябва да бъде разпитван за това каква му е ролята в постановката срещу мен, а не дали съм се срещал с него да му продавам наркотици. Тази история, че аз съм му продал наркотици и че той е моя наивна жертва, звучи по-невероятно и от пакета, намерен в колата ми. Това е негова защитна теза и се прави опит да се ползва като обвинение срещу мен. Нещата започват да се превръщат във фарс, в трагикомедия с участието на Марин Мънчито в ролята на изнасилената хленчеща девица. Самото разследване се превръща в постановка. Той трябва да бъде разпитван като свидетел или извършител на друго престъпление – да е снабдил пакета за постановката, да го е сложил той самия, за да бъда после заловен, да е участвал в организирана престъпна група заедно с други хора и т.н… После за лъжесвидетелстване, набеждаване. Но всичко се върти около доказването, или отхвърлянето на моята вина. А той е само свидетел, който твърди, че аз съм долнопробен наркодилър. И това е без никакви последици за него. Обратното, упорито се търсят доказателства, че аз не само съм държал наркотици, каквото ми е обвинението, ами съм ги и разпространявал. И затова се използва Марин Мънчито !!!
Марин Игнатов не го познавам лично и никога не съм имал работа с него. Дори визуално, физически за първи път го видях в кабинета за разпит и разбрах, че е той. Това е свидетелят на полицията и прокуратурата – Марин Мънчито. Случващото се е толкова скандално и възмутително, че аз прецених, че ще загубя повече, ако не му дам публичност. Защото за мене е по- важно да се разкрие истината, а не дали ще бъда оправдан или осъден. Дори да бъда оправдан, истината пак може да не се разкрие. Защото искам да бъдат разкрити извършителите на тази постановка, която може да бъде направена срещу всеки един гражданин. Призовавам, ако някой от гражданите има информация за съпричастност на Мънчито и други хора (включително полицаи) в постановката с намерените наркотици в колата ми, да се свърже с мен. Очевидно имаме работа с организирана престъпна група и всеки може да им стане жертва на постановките.“

След този разказ всеки гражданин може да си направи собствени изводи, продиктувани от здравия разум и наше задължение е да вземем страната на Истинатa и да изискваме от хората, които са поставени там , за да ни служат – честно и безпристрастно досъдебно производство, което не буди съмнения в легитимността и честността на институциите. Журналистът Димитър Пецов никога досега не е попадал в полезрението на полицията, за разлика от г-н Игнатов, а напротив – заслугите му за развитието на гражданското общество и спорта в Силистра са всепризнати, като той е носител на редица награди в двете сфери. Още по темата със скандалния арест и разследване четете надолу :

Полицията задържа силистренски журналист със съмнително количество наркотици в колата

Наркодилър или жертва на постановка е гражданският активист Димитър Пецов? (ВИДЕО)

Адв. Кашъмов : Около ареста на Димитър Пецов има много смущаващи факти (ИНТЕРВЮ)

„Да смачкаш Гражданското общество“ – немскоезично списание отрази ареста на Димитър Пецов и обстановката в Силистра

Ню Йорк: Комитетът за защита на журналистите с изявление в защита на Димитър Пецов

Поредна награда за гражданска активност спечели силистренеца Димитър Пецов (ИНТЕРВЮ)

Стотици силистренци бягаха благотворително в Дунавския парк

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.