Читалищна инициатива в село Искра завърши с дарения за недоносени деца в Силистра

Народно читалище „Бачо Киро-1943 г.“, с. Искра на 6.10.2020г. осъществи поредната си благотворителна кампания – насочена към новородените недоносени бебета, които винаги имат по – специални нужди, за да стартират по този път, наречен ЖИВОТ.
Благодарение на кампанията са закупени 2 кислородни палатки, 16 бебешки одеяла, както и чаршафи, отделно – 2 подложки за повиване на бебета.

Дарението е на стойност 500 лева, а средствата са набрани от читалищни дейности и лични средства на читалищния персонал. В благородната кауза се включи Емре Серхат (ученик от ПМГ, гр. Сс), като дари средствата от първата си стихосбирка „Година и половина“. Благодарим и на Гюлтен и Динчер Сабри за направеното им дарение.

Благотворителна проява в Тутракан

Трескава подготовка за предстоящия концерт върви в НЧ „Никола Ваепцаров“ – Тутракан (15.10. от 18:00 ч.). Става дума за благотворителен концерт „Различни, но заедно“, една проява на читалището и на Център за настаняване от семеен тип на деца без увреждания „Мечта“, гр. Тутракан. Набраните средства от билетите и базара ще са в полза на Центъра“. Вход: 3 лв.

Юбилейно събитие на НЧ в Главиница

На 22 октомври в навечерието на празника на град Главиница – по традиция на Димитровден (предстои тържествено заседание на ОбС в града), е юбилеят „80 г. на НЧ „Христо Ботев“ Главиница“. Предвидено е награждаване на самодейци и дейци на читалището, както и празнично тържество.

източник : РЕКИЦ -Силистра

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.