Вандали посегнаха на детската градина в село Айдемир. Нека полицията си свърши работата

Това научаваме от профила на Детска градина „Мир“ в село Айдемир:

Вандалският акт е извършен в почивните дни в детската градина в село Айдемир. Безумният факт бе установен не само от персонала, а и от родители. За съжаление злосторниците са посегнали също на най-новите съоръжения – пейка, блок-маси, където децата често рисуват и на седалките на единия от пясъчниците. Тези удобства бяха направени по проекта „Природата е моят дом“. А родители, учители и лели заедно вложиха доброволен труд за оформяне на приятно пространство за игри на най-малките жители на селото неотдавна.
Сега децата не могат да се люлеят, много внимават и когато сядат на повредените пейки, за да не се наранят. Нека се знае, че за инцидента са уведомени съответните органи и най-вероятно извършителите ще бъдат установени, тъй като дворът е под постоянно видеонаблюдение.
Но апелът ни е към възрастните! Уважаеми родители, научете порасналите си деца, че нямат право да рушат, защото това се наказва от органите на реда! Уважаеми съседи на детската градина, отвратително е да пускате кучетата си да се облекчават в пясъчниците, където играят най-малките. Уважаеми хора, всички се умиляваме от щастливата детска глъч, но нека ви напомним, че наша обща отговорност е да се грижим за здравето, живота и културата на новото поколение. И … тази отговорност не свършва до прага на вашия дом!

Редакцията на СИЛИСТРА-НЮЗ също се включва в призива, който сподели общинският съветник от Айдемир – Георги Спасов в профила си в социалните мрежи:

Ще си позволя да определя деятелите на това престъпление, защото макар и недоказано е такова. Това е общността, която продължава да създава проблеми за жителите на селото години наред. Това е групичката, които са под общ знаменател и всички разпознават като тревомани, “бронзаджии” и други подобни определения. Призовавам при разкриване на хулиганския акт лицата им да бъдат публично упоменати и да им бъде потърсена отговорност за възстановяване целостта на съоръженията.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.