Бюлетин на ОДМВР-Силистра за периода 07.08-12.08

Силистра. 15-годишен е заподозрян като извършител на убийство. Според първоначалната информация на 7 август около 22:20 часа в село Искра след възникнало пререкание той нанесъл удар с нож в гърдите на 56-годишен от същото село, който по-късно починал в болницата. В резултат на предприетите от полицията оперативно-издирвателни действия още същата нощ извършителят бил установен. С постановление на прокуратурата той е задържан за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство, разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура Силистра.

57-годишен е бил задържан за срок до 24 часа за нанесена средна телесна повреда. На 7 август в землището на село Бистра след спречкване той нанесъл удар с твърд предмет по главата на 84-годишен, причинявайки му счупване на черепа. Пострадалият е настанен в МБАЛ-Силистра, без опасност за живота. Извършителят е бил задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Небрежна работа с огън довела до пожар в стопански навес в село Цар Самуил на 9 август около 13:40 часа. Сто кв. м от навеса и 700 бали фураж изгорели, преди огнеборци от РСПБЗН-Тутракан да загасят пожара. Спасена е къщата на стопаните и 500 низи тютюн.

Седемнадесет пожара в сухи треви и отпадъци са загасили огнеборци от противопожарните звена в областта в периода 07 август – 10 август. В 16 от случаите няма материални щети, но при един от пожарите са изгорели 12 дка лозя в село Ветрен. Спасени са къщи в село Зафирово, село Любен и село Айдемир, гора край село Падина, къщи и пчелин в село Дичево, автомобили и къща в село Ветрен. Паднало дърво върху пътното платно в района на разклона за село Сребърна е отстранено от екип на РСПБЗН-Силистра на 7 август около 14:10 часа. На 8 август около 09:05 часа огнеборци са отстранили масивен клон, паднал по ул. „Хан Крум“ в областния град.

Под въздействие на дрога 23-годишен управлявал лек автомобил „Фолксваген“, в колата му са открити наркотици. На 10 август около 22:30 часа той бил спрян от полицейски служители по ул. „Янко Тодоров“ в Силистра. С техническо средство било установено, че шофира след употреба на канабис, а при претърсване в колата му били открити 4.4 грама от същата дрога. Отказал е да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

След употреба на дрога 28-годишен управлявал мотопед, нерегистриран по надлежния ред. Той бил засечен от полицейски служители в понеделник по ул. „Тутракан“ в областния град и тестван с техническо средство, което отчело употреба на канабис. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ. Образувано е досъдебно производство.

Тутракан. 47-годишен е засечен да управлява мотопед с регистрационна табела, издадена за друго МПС. Проверката е извършена на 10 август около 20:00 часа в село Стефан Караджа. Образувано е бързо производство.

ПТП. 52-годишен е пострадал, след като катастрофирал с мотоциклет „Ямаха“ в понеделник около 18:20 часа в Алфатар. Мъжът не притежавал правоспособност за съответната категория и загубил контрол над управлението, причинявайки си средна телесна повреда. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Пет пожара в сухи треви в Силистра, Дулово, село Светослав, село Любен и село Овен и един в складирани стари автомобилни гуми в района на село Калипетрово са загасили екипи на противопожарните звена в областта в понеделник. Няма материални щети, спасени са 7 къщи и 120 дка посеви.

Пожарна безопасност и защита на населението. При игра с огън 7-годишно момче причинило пожар в една от стаите на дома си в село Черник. След сигнал, получен във вторник в 11:42 часа, екип на РСПБЗН-Дулово потушил пожара, преди да се разпространи в къщата. Изгорели мебели и се опушили стените в едно помещение.

Туристическа газова бутилка се запалила поради неправилна експлоатация в кухнята на частен имот в Дулово във вторник около 18:35 часа. Местни огнеборци загасили бутилката и я изнесли на безопасно място, където изпуснали газта. Други материални щети при произшествието няма.

Огнеборци от Противопожарен участък – Главиница загасили пожар в стърнище в землището на село Богданци. При произшествието, което възникнало на 12 август около 00:40 часа, няма нанесени материални щети.

Пожарна безопасност и защита на населението. Човешка небрежност причинила пожар в борова гора между Дулово и село Поройно вчера около 12:00 часа. Унищожени са 40 дка от гората, но са спасени са 100 дка, след като  огнеборци от РСПБЗН-Дулово и служители на Горското стопанство загасили пожара.

Микробус „Мерцедес“ е изгорял, след като се запалил на пътното платно поради техническа неизправност. Произшествието е станало на 12 август около 13:00 часа в село Черник. Пожарът е загасен от екип на РСПБЗН-Дулово.

50 кв. м покрив на стопански навес в Алфатар изгорели при пожар, възникнал вчера около 16:50 часа след небрежна работа в огън. Огнеборци от РСПБЗН-Силистра и Доброволното формирование на града загасили пожара, спасена е къщата на стопаните.

Седем пожара в сухи треви и отпадъци са загасили огнеборци от противопожарните звена в областта през вчерашния ден. Няма материални щети.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.