Престъпления, произшествия и пожари в Силистренско в периода 05-07 август

Силистра. Домакинство, присъединено неправомерно към електроразпределителната мрежа, е установено в село Средище. Проверката е извършена на 5 август. Образувано е бързо производство.
Пожарна безопасност и защита на населението. Два пожара в сухи треви в районите на селата Краново и Айдемир и един в сметище край село Орешене са загасили екипи на противопожарните звена в Силистренска област в сряда. Няма материални щети.

Силистренски огнеборци са реагирали на сигнал за изпаднала в безпомощно състояние 75-годишна жена в ранните часове на 06.08 – в 00:45 часа в областния град. Посредством автомеханична стълба те проникнали през отворен прозорец в жилището, намиращо се на 3-ия етаж, и осигурили достъп на пристигналия на адреса медицински екип.

Пожар в къща в село Светослав е възникнал в четвъртък около 13:10 часа. Причината е късо съединение. Изгорели около 30 кв.м покрив, преди екип на Противопожарен участък – Кайнарджа да загаси пожара. Спасени са сградата и 50 пчелни кошера.

Огнеборци от РСПБЗН-Силистра са загасили пожари в сухи треви в районите на областния град и село Срацимир, възникнали в четвъртък. Няма материални щети, спасени са 50 дка лозя.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.