Общински съвет – Силистра отложи едната и оттегли другата от съмнителните докладни днес

Общински съвет-Силистра отложи едната и оттегли другата докладна, за чиято подозрителност алармирахме вчера от СИЛИСТРА-НЮЗ. И двете докладни бяха предложение от кмета на града д-р Юлиян Найденов.

Докладните за продаването на шест жилища общинска собственост на цени доста под пазарната стойност в момента, събудиха подозрението първо на общинските съветници от Демократична България още във вторник на проведените постоянни комисии към Общински съвет. Те изразиха своето несъгласие, като аргументите им можете да прочетете във връзката по-горе. На проведеното днес заседание към мнението на Демократична България се присъединиха и други общински съветници, като Константин Стоилов (ГЕРБ) също изрази негативно отношение. Така гласуването на докладните беше отложено за следващо заседание, времето до което може да бъде използвано за проучване на подробности около жилищата и сегашните им наематели.

Следващата докладна, която направо беше оттеглена представляваше предложение за изменение на Наредба, което щеше на практика да отмени таксите, които плащат комуналните дружества (ВИК, ЕНЕРГО ПРО и др.), когато извършват ремонти в общинските и държавни площи, където се намират съоръженията им. Както за предходните, така и за тази докладна, притеснение беше изразено от съветниците на Демократична България още по време на комисиите във вторник. Общинският съветник Георги Гайдаров (Алтернативата на гражданите) също навременно е изразил своите притеснения във вторник, а именно, че Наредбата има ясен текст и според чл. 4, който се отнася до тези аварийни ремонти, режимът е облекчен в интерес на дружествата, а логика да бъдат премахвани парични такси, които влизат в Общинския бюджет – просто няма. На днешното заседание докладната е оттеглена.

Очаквайте още информация за конкретните действия, или бездействия на всеки един Общински съветник, за да можете обективно да решите, оправдават ли доверието ви, хората които сте поставили там , за да управляват вашите дела.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.