„Виждам Силистра“ – групата за пропаганда и клевети на ГЕРБ

Неотдавна в местното информационно пространство се появи нова Facebook група – „Виждам Силистра“. От информационното каре на групата разбираме, че тя е създадена с цел „да даваме гласност основно на позитивните и градивни действия и случки. Научаваме също, че публикации свързани с политика ще се синтезират от администратори и модератори. А карето завършва с „Безгранична простащина има достатъчно в много други групи, не я търсете тук!“.

Всичко звучи чудесно, но истината е, че в голяма част от публикациите във „Виждам Силистра“ липсват всякакви етични стандарти и тя е най-обикновена напомпана от властта пропагандна машина.

Създател и администратор на групата е Драгомир Димитров – „Единака“, както той сам се нарича и записва рап „песни“ под същия псевдоним.

В творчеството му можете да се запознаете с анархистки, расистки, наркомански и други лозунги (неща, в които той често обвинява противниците на ГЕРБ, напълно безпочвено разбира се), но най-открояваща се е меко казано елементарната реч, с която си служи нашия гербаджия. За да се убедите сами ще ви предоставя откъси от две негови песни:

Единака – Плюя . Единакът плюе, но не къде да е , а по България, която ние защитаваме. Моментът с натрапващия се расизъм също е забележителен. Източник : Youtube
И още една порция редени безсмислици, вероятно провокирани от мента, глог и валериан в комбинация и предназначени за аудитория от 12-годишни: Единака – Freestyle Източник : Youtube

Явно, усетил (сам или с нечия помощ, но по-скоро второто) посредствеността на „творчеството“ си, наш Драго зарязва бурната си кариера, въпреки завидните 4-5 хиляди гледания на песните му в Ютуб и става работник във фирмата на Делян Пеевски, която стопанисваше затворените в момента „Лафки“.

Същият, нереализирал се рапър с политически амбиции, стана известен на силистренци, след  като бе обвинен от гражданският активист Димитър Пецов, че го е нападнал в дома му. Драгомир отговори, че Пецов го бил изнудвал с искане на 1000 лева и въпреки че случаят стигна до полицията, резултат все още няма. Всичко остана дума срещу дума. В следващите месеци, въпреки че запази мълчание по темата, Пецов беше подложен на постоянни атаки в социалната мрежа от страна на Драгомир Димитров. Същото продължи и по време на предизборната кампания от края на миналата година. Димитров беше засечен да следи Пецов с бял джип, След като Пецов обяви това в профила си във ФБ и качи снимката на белия джип, изданието „Кворум“ излезе с публикация, в която се казва, че в редакционната поща се получил сигнал от Драгомир Димитров, че бил заплашван с убийство. В публикацията се вижда снимка на предния капак на Белия джип с надпис „Мъртъв си!“. Димитров впоследствие подал и жалба в прокуратурата. Така в сценария са въвлечени и полицията и прокуратурата, които правят проверка по случая и образуват досъдебно производство за закана за убийство. Димитър Пецов е разпитван два пъти по случая, като обяснява, че няма нищо общо с надписа върху капака, както се внушава и в статията на Кворум. Но това е един пример как определени медии и институции в града се използват като бухалки в обслужване на определени хора и с цел тормоз над неудобни журналисти и активисти. Подхвърлят се наркотици, образуват се досъдебни производства по сигнали и жалби на определени личности, за които се знае, че са в близки отношения с определени хора от властта, на които те помагат и играят като остриета на първа линия.

През цялото това време Димитров не крие политическите си пристрастия, а постовете му възхваляват премиера Бойко Борисов, областния координатор на ГЕРБ Тодор Тодоров и кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов. Това продължава да важи в пълна сила и след създаването на, групата „Виждам Силистра“, където опитва да унижава всички противници на властта.

Така е и в последните дни, в които цялата страна се тресе от протести с искане за оставка на правителството. „Виждам Силистра“ е яростен защитник на статуквото, а на прицел са гражданският активист Свилен Димитров и местният лидер на „Демократична България“ Златко Куртев. Причината е ясна, те са сред организаторите на протестите в нашия град.

По подобие на атаките срещу Димитър Пецов и те са атакувани с внушения за участие в корупционни схеми, недоказани доходи или неплатени данъци. Очевидно Драгомир Димитров забравя, че в държавата работят институции като полиция, съд прокуратура, НАП и именно те трябва да кажат кое е престъпление и кой не си е платил данъците. Нима отявленият привърженик на ГЕРБ иска да ни каже, че институциите не работят!? Всъщност ние това вече го знаем и затова протестираме.

Личните нападки са любим прийом на създателят на „Виждам Силистра“. Вчера беше Пецов, днес са Златко и Свилен, утре може да е всеки един от нас. Всеки , който вижда Силистра по различен начин, трябва да е подготвен за помията, която може да се излее върху него в уж позитивната група. А хора от криминалния контингент и местният лидер на ГЕРБ ще са сред първите вдигнали палец в знак на одобрение.

В герберската група „Виждам Силистра“ хвалят даренията на Делян Пеевски (ДПС), от когото днес се разграничават категорично и отричат всякакви зависмости. Дори го сравняват с Евлогий и Христо Георгиеви . Позор. Тук можем да видим Тодор Тодоров (областен координатор на ГЕРБ) за пореден път да поздравява подобни статии, заедно с Драгомир Димитров, все едно действията им са съгласувани.

Тук атаката е срещу Златко Куртев и Димитър Пецов, които са трън в очите на ГЕРБ от много дълго време. Твърденията в публикацията, разбира се са напълно неверени и граничещи с абсурда, но те отново целят да заблудят някой недостатъчно информиран. Кой аплодира статията? Може би човекът, който я е поръчал?
Тук нашият „приятел“ споделя поредната опорка на управляващите – че хората по протестите са лумпени, тулупи, мисирки, наркомани и т.н. и т.н. Разбира се подкрепен от ментора си – Тодор Тодоров. Между другото – „АСЛАН“, за който се говори е фалшив профил на този човек. Тактиката с фалшивите профили я обяснихме в една предна статия – те са , за да могат собствениците им да обиждат и споделят клеветнически твърдения без да застават с имената си зад тях . Долно.

Тук, други два от фалшивите профили на ГЕРБ, за които сме писали преди се включват отново с обиди и клеветнически твърдения. Разбира се на профила на Тодор Тодоров, явно той е съгласен с тях щом не ги трие, а дали пък не е наредил на собственика на профилите да напише някоя и друга клевета? ДОЛНО.


Визията на герберската група „Виждам Силистра“ показана на практика – „да защитаваме на всяка цена политиките на правителството и злобно да се борим срещу инакомислещите. Ако не разберат от дума – блокираме ги.“ Излагате се , гербери. Хората не са прости, колкото вашия лидер твърди, че са.

Най-гнусното от всичко е използването на фалшиви фейсбук профили, което май е върха в мисленето на  герберската пропагандна машина.
Фалшивите профили и „Кворумът на ГЕРБ-Силистра“
Безумието на нашият познайник стига дотам да използва и фалшив профил с името и лика на един от създателите на Търновската конституция и лидер на Демократическата партия Петко Каравелов.

Безумието на нашият познайник стига дотам да използва и фалшив профил с името и лика на един от създателите на Търновската конституция и лидер на Демократическата партия Петко Каравелов.
Чрез поредният фалшив профил „позитивните силистренци“ клеветят друг участник в протестите.
Тук Драго си признава зад кои групи стои, въпреки че не казва кой му дава нарежданията  . Колкото до визията на Групата – тя е ясна. Да възхваляват ГЕРБ и да клеветят всички останали. Всеки уважаващ себе си човек би се обидил от това отношение – да го лъжат с най-абсурдните и нагли лъжи и да си мислят, че ще им повярва. Гербери. за какви ни помислихте?

И така, скъпи съграждани, написахме тази статия, за да ви запознаем с истинските агресори в нашето общество, които са се забили като кърлежи във властта и живеят от нашите доходи. Те са готови на всичко, за да задържат „кокала“, защото знаят, че без власт са нищо. Смятаме, че всеки силистренец сам ВИЖДА града си и няма нужда от политически клакьори, които да му го показват в удобна за тях светлина . Призоваваме всеки уважаващ себе си човек да обърне гръб на лъжата и да излезе от тази низка групичка. Идват избори – бъдете готови да накажете своите палачи.

Последвайте ни във Фейсбук , за да сте винаги информирани .

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.