Силистренско НПО проучва с анкета социалните нагласи за домашното насилие

„Социални нагласи във връзка с проблема домашно насилие“ е темата на анкетата, която Женско сдружение „Екатерина Каравелова“ провежда в интернет на адрес :

(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejfAir_BeB976ql2iThp-hhIZxDnrCVL1GEn4aySqct_tNhw/viewform?fbclid=IwAR3jOv6O9b94nK75RjVuxMhwhU3czqiwS2ZAnZuKtqzzP2ra6bljGFXg4Mc).

В рамките на проекта „Център за консултиране и превенция от домашно насилие – Силистра – качествени услуги за пострадали и извършители на домашно насилие“. Той е до края на м. октомври т.г. и е под егидата на донора – държавния бюджет на Република България – чрез Министерство на правосъдието.
В проекта са заложени няколко дейности: предоставяне на подкрепа на пострадали от домашно насилие и работа по специализирана програма с извършители чрез съдействие от психолог за работа с пострадали от насилие, юрист и социален работник.
Предвидена е изработка и разпространение на 2 наръчника: „Аз не съм жертва!“ (форми на домашно насилие) и „Агресията не е сила!“ за ползване от обекти и субекти на домашното насилие.
Въпросникът на анкетата не е тясно предназначен за жертви или насилници. Основната му цел е да „измери“ общите нагласи спрямо явлението. Подготвен със стремеж да представи актуалната обстановка във връзка с домашното насилие в страната. Темата, като всяка друга отнасяща се до личността и по-конкретно до нейното страдание, е трудна за дефиниране и разработка.
Но въпреки това, дори само информацията с актуални данни и конкретни ситуация дават възможност „борбата“ с ужасното явление да продължи с най-подходящите „инструменти“. Анкетата може да бъде попълнена от всеки, което желае да стане съпричастен на НПО-то при реализацията на проекта.
Междувременно екип на ЖС „Екатерина Каравелова“ продължи и дейностите си по друг паралелен проект, осъществяван в момента от началото на м. юни до средата на м. юли.
Така благодарение на проекта и в село Средище няколко семейства, сред които и потребители на Център за обществена подкрепа получиха пакети с пакетирани храни, каквито са предоставени и на Дневен център за възрастни хора с увреждания в селото.

източник : Версинаж

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.