Служители на РУ-Силистра установиха и задържаха 31-годишен мъж, изкъртил и откраднал декоративни елементи от един от шадраваните в Дунавския парк в Силистра.
Оперативно-издирвателните действия са предприети веднага след като в следобедните часове на вчерашния ден в Районното управление е получен сигнал за посегателството, придружен от видеозапис, предоставен от общината в Силистра. Въпреки неясните кадри, криминалистите са успели в рамките на часове да идентифицират мъжа, извършил деянието. Той е 31-годишен, жител на областния град, досега без регистрирани криминални прояви.
Според информацията до момента, посегателствата са извършени в тъмната част на денонощието на 29 и на 30 май. Мъжът със сила изкъртил първоначално 5, а след това 6 бронзови фигури – жаби, за да ги предаде в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. През вчерашния ден полицейските служители са успели да открият шест от фигурите, които били укрити от извършителя, а днес с помощта на добросъвестни граждани са намерени останалите пет. Декоративните фигури са иззети, намират се на съхранение в Районното управление и предстои да бъдат върнати на собственика. 31-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районната прокуратура. Работата по разследването продължава.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

снимка : Пресцентър ОДМВР-Силистра

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading