Откакто ни управлява Борисов, смъртността расте, а България се стопи с 600 000

Президентът Румен Радев заяви, че ако той е на мястото на премиера Бойко Борисов, в държавата нямаше да се краде. Така по време на посещение в град Елин Пелин Радев отговори на изказването на Борисов от събота, че българите имат „рядък шанс“ той да управлява, защото ако начело на държавата в момента бил Румен Радев, той щял да постъпи като руския президент и британския премиер и щели да измрат много хора. 

Днес държавният глава припомни, че отдавна е снел доверието си от правителството и от години призовава да се спрат корупционните схеми:

„…Които днес неудържимо изплуват на повърхността. Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява господин Борисов, смъртността расте, а България се стопи със 600 000. Недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици. 

При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали“.

Радев коментира и протестите от последните дни. Той заяви, че българите отстояват правата си със законни средства, а органите на реда трябва да уважават тези права.

„Недопустимо е да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани“, каза Радев.

източник : БНР

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.