Една четвърт от хотелите на румънското крайбрежие на Черно море отварят врати на 1 юни

Над 100 хотела на румънското крайбрежие на Черно море очакват туристи след 1 юни, когато ще бъдат отворени терасите на ресторантите, съобщава информационният сайт Зиаре.

Това е една четвърт от капацитета за настаняване по румънското черноморско крайбрежие, посочва сайтът. Според Организацията на работодателите в курортите Мамая и Констанца хотелите на крайбрежието ще приемат през първата седмица на юни около 10 000 румънски туристи.

Румъния въведе в средата на март извънредно положение заради пандемията от новия коронавирус, което бе заменено на 15 май със „състояние на тревога“. Редица ограничителни мерки, които бяха в сила по време на извънредното положение, бяха смекчени, но ресторантите в страната остават затворени за посетители.

На среща вчера между премиера и представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес бе решено терасите на ресторантите да отворят на 1 юни. Затворените части на ресторантите ще отворят частично на 15 юни, а от 30 юни се очаква да бъдат отворени всички заведения в страната при спазване на епидемиологичните мерки, съобщава телевизия Диджи 24, като се позовава на работодатели в сектора.

Работодателите се ангажираха на срещата при премиера за спазване на дистанция от два метра между масите, ограничен брой клиенти, епидемиологично наблюдение на персонала, дезинфекция на масите след всеки клиент, носене на предпазни маски и ръкавици.

Организацията на работодателите в курортите Мамая и Констанца посочи, че след договарянето на тези мерки една четвърт от хотелите на черноморското крайбрежие са решили да отворят на 1 юни. Капацитетът за настаняване на тези хотели е около 35 000 легла, но работодателската организация очаква заетост от порядъка на 25-30 процента, което означава между 8500 и 10 000 туристи в началото на месеца.

Хотелиерите очакват увеличение на броя на туристите от втората седмица на юни./БТА/

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

снимка : Радио Варна

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.