С определения на Силистренския окръжен съд по искания на Окръжната прокуратура в града в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ са 32-годишният Венцислав М., 30-годишният Георги Г. и 21-годишният  Тони Ст. Те са привлечени към наказателна отговорност от прокуратурата за разпространение на високорискови наркотични вещества без разрешение. Престъпната им дейност е била установена по време на проведената под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра специализирана полицейска операция на ОД на МВР срещу наркоразпространението в дунавския град.

Криминалисти от ОД на МВР в Силистра засичат Венцислав в момент на сделка с наркотици. При личен обиск и претърсване в дома му са намерени 1.5 грама метамфетамини. 32-годишният обвиняем е осъждан два пъти за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение.

С постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ след уважените искания на прокуратурата за разпространение на наркотици са и 30-годишният Георги Г. и 21-годишният Тони Ст. При личен обиск на Георги полицейските служители намерили четири пакетчета с канабис с тегло 4,5 грама. При извършеното претърсване в дома и автомобила му са намерени и иззети още 26 пакетчета с марихуана с общо тегло 23, 6 грама, 8,4 грама метафетамини, електронна везна и пари. Намерен бил и бележник, в който Георги записвал имената на клиентите си и сумите, които плащат или му дължат.

21-годишният  Тони Ст. е установен с 0,3 грама метамфетамини и 0,6 грама марихуана в момент, в който продавал дрогата на двама свои клиенти. Той също е осъждан.

Определенията на Силистренския окръжен съд, с които са взети най-тежките мерки за процесуална принуда на тримата наркоразпространители, подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

източник : Прокуратура на РБ

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading