Екипът на младежката инициатива „Силистра 2030“ търси още последователи

Група от млади силистренци започна нова инициатива, с която цели да подобри социалната и бизнес среда в град Силистра. Това, от своя страна е нужно, за да се дадат нови перспективи и причини на гражданите да останат и да се развиват в нашият любим град.

Ние от СИЛИСТРА-НЮЗ горещо подкрепяме такива начинания и смятаме, че активността на цялото общество е нужна, за да направим Градът и Родината си, такива каквито искаме да бъдат – приятни за живеене.

С нас се свърза Николай Неков, който заедно с Радостина Русева, Даяна Джамбова, Христо Христов и Владислав Костов са основателите на проекта. Ето какво имат да ни кажат те:

Здравейте, готини хора!

Преди повече от 5 месеца поставихме основите на “Силистра 2030“ – неправителствена организация, чиято основна цел е да работи за преобразяването на град Силистра в място – мечта. Място, на което младите да искат да останат, а други да се завърнат. За постигането на тази цел сме си набелязали няколко приоритетни области, сред които са образование, предприемачество и родно производство, туризъм, и други. Поставили сме си доста смели цели и си търсим още съмишленици, с които да ги преследваме.

Ние сме група хора, които осъзнават, че единственият начин да променим средата е като започнем промяната от нас. Нямаме вълшебна пръчица и няма да обещаваме гловоломни неща за кратък период. Не сме политически обвързани и нямаме други скрити цели. Не сме и от хората, които сочат с пръст проблемите. По-скоро се стараем да сме от тези, които дават решения и работят за реализацията им.

Нашата мисия: Подобряване на социалната и бизнес среда в град Силистра, давайки нови перспективи на хората да се установят и развиват тук.

Ние сме хора, които са израстнали в Силистра – някои от нас продължават да живеят в града, други са се завърнали на скоро. Трети живеем на другия края на България или пък на другия край на света, но всички сме обединени от идеята, че искаме да правим нещо за този град, който ни е дал много. Ако и ти си стигнал до този момент в живота си, където си готов да работиш и даваш обратно на любимия си град. Ако вярваш, че няма такова нещо като “няма време”.

Ако осъзнаваш, че промяната идва от нас и че не са нужни гигантски крачки, а можем заедно да правим стъпка по стъпка, може да попълниш формуляра ни ТУК, за да заявиш желанието си да станеш част от екипа.

Ако пък просто имаш идея за проект или какво трябва да се промени в града ни ще се радваме да ни пишеш, използвайки тази форма, за да споделиш твоите идеи, а ние ще се свържем с теб, ако имаме възможност да осъществим проекта ти.

Може да следите и нашата фейсбук страница: https://www.facebook.com/silistra2030/

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.