Меко казано съмнителните обстоятелства около ареста на нашия съгражданин, журналиста Димитър Пецов, не останаха незабелязани и от международната общественост. Ето че дойде ред и извън милата ни Родина да се „възхитят“ на абсурдите, с които ние Българите сме принудени да живеем всекидневно.

Със статия на английски език, относно съмнителните обстоятелства около ареста, излезе реномираното онлайн издание на „Balkan Insight“ .

„Потискането и сплашването на журналисти отдавна е проблем в България. Държавата е поставена на 111-то място по свобода на словото за трета поредна година…“ – не пропускат да отбележат от изданието.

„Balkan Investigative Reporting Network“ (Балканска разследваща, репортерска мрежа – БРРМ), от която част е „Balkan Insight“ e основана през 2004-та като мрежа от неправителствени организации, защитаващи свободата на словото, човешките права и демократичните ценности в Южна и Източна Европа.

„Balkan Insight“ е англоезичен сайт, който предоставя новини, анализи и разследвания върху ключови проблеми в десет държави : Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Косово, Македония, Молдова, Черна Гора, Румъния и Сърбия, а от време на време и Турция и Гърция. От 2019-та година сайтът покрива и Украйна, Чехия, Словакия, Унгария и Полша.

„БРРМ“ се опитва да окуражи хората да се възползват от правата си, като предоставя точна и навременна информация и създава възможности те да участват лично в демократичните процеси. Организацията има широко медийно отразяване – онлайн, печат, телевизия и радио.

Статии на „Balkan Insight“ редовно биват публикувани от световноизвестнтие The Economist, The Independent, Der Standard, Sueddeutsche Zeitung, The Guardian, New StatesmanThe NationLe Monde and by the BBC, PBS and Al Jazeera.

Организаацията е често цитирана в доклади на Съвета на Европа, Европейския Парламент, Human RIghts Watch, Amnesty International and Freedom House. Университетите Колумбия, Оксфорд, London School of Economics, University College London, Йейл, Грац и десетки други също си сътрудничат с „Balkan Insight“.

За справка : Corruption-Probing Bulgarian Journalist Dismisses Drugs Bust as ‘Theatre’
About BIRN

Още по темата :
Наркодилър или жертва на постановка е гражданският активист Димитър Пецов? (ВИДЕО)

Адв. Кашъмов : Около ареста на Димитър Пецов има много смущаващи факти (ИНТЕРВЮ)

Полицията задържа силистренски журналист със съмнително количество наркотици в колата

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading