автор : Боян Симеонов

Преди да тръгна за работа снощи почувствах нужда да огледам автомобила си. Не само количеството на моторното масло, спирачната течност и антифриза под предния капак. Огледах колата прилежно отвътре. Под седалките, в жабката, на задната кора, дори проверих багажника за нещо съмнително. Проверявах за наличието на нещо, което е попаднало в автомобила ми без мое знание.

От 20 години съм шофьор и никога, ама абсолютно никога, не съм правил подобно нещо. Дори не ми е минавало през ума. Но от тук нататък явно ще се наложи да стане част от рутинните ми дейности преди да тръгна на път.

Докато пътувах към работното си място в главата си съставих кратък план за действията ми, ако ме спре патрулка: Да бъда максимално концентриран какво се случва, да разпознавам поведение по отвличане на вниманието, да следя осторожно езикът на тялото на полициаите, да не им позволявам да отвличат вниманието ми и да ги гледам в ръцете, когато се приближават до мен или автомобилът ми.

Някои може би ще кажат, че съм развил някаква параноя, дефиницията на която е – проява на маниакален, ирационален страх. Разбира се, ако правих това преди 2-ри май 2020г., то действително би било параноя. Но след 2-ри май 2020г. вече не е параноя. А напълно здравословна предпазливост. И не смятам че само аз вече проявявам такава предпазливост.

Тя вече е новата нормалност в гр. Силистра, откак живота на един буден наш съгражданин се промени съществено. Апропо, каквато съдба сполетя много други бъдни българи – хванати в капана на репресивния апарат, поели по мрачния и нелек съдебен път да се борят за своята невинност и свобода.

Случилото се на 2-ри май в Силистра показа на всички силистренци, не друго, а колко е лесно да бъдеш омаскарен и сатанизиран, дори преди да срещнеш институцията, която раздава справедливост – българския съд. Дори преди да се сдобиеш с обвинение. Вече е прекалено лесно да бъде съборена презумпцията за невинност, което съвсем логично води до въпроса дали в България вече тя съществува.

Някак си след 2-ри май слънцето грее все по-приятно над Силистра, но взе да става все по-мрачно в този град. Може би само на мен така да ми се струва.
Единственото което обаче ми дава надежда, е че все пак, по някаква причина обществото реагира. И не е чак толкова загубена войната, след като гражданството показа бурен имунитет към това, което се случи.

И във времена на пандемия, сякаш ми изглежда правдоподобно да сравня арестът на Димитър Пецов с ваксина, ударена на едно поразпуснато гражданство, забравило да се възпалява срещу репресията.

УТРЕ (11.05.2020) В 16:00 Ч. В „ПАСПОРТНА СЛУЖБА “ -СИЛИСТРА, ЩЕ ПОВДИГНАТ ОБВИНЕНИЕ НА Г-Н ПЕЦОВ. НЕКА ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ДА ГО ПОДКРЕПИ В ТРУДНАТА БОРБА СРЕЩУ УПРАВЛЯВАЩАТА ВЪРХУШКА И ИНСТИТУЦИИТЕ, ДА БЪДЕ ТАМ, ЗА ДА ИЗРАЗИ С АПЛОДИСМЕНТИ „ПРИЗНАТЕЛНОСТТА СИ“ КЪМ ХОРАТА, „КОИТО СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА“ ! Нека не забравяме, че утре на негово място можем да бъдем ние!
“Да си измиеш ръцете от конфликта между силните и слабите означава, че си на страната на силните, а не че си неутрален.”

Полицията задържа силистренски журналист със съмнително количество наркотици в колата

Адв. Кашъмов : Около ареста на Димитър Пецов има много смущаващи факти (ИНТЕРВЮ)

Наркодилър или жертва на постановка е гражданският активист Димитър Пецов? (ВИДЕО)

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading