Назаем чрез Фейсбук от Екатерина Терзиева : „Приятели, с радост ви представям новия си сайт за гастрономически и винени турове – Slowtours.bg. Елате с мен на спокойни (slow) пътувания, посветени на кулинарните традиции, историята, културата, запазените стари български сортове и породи. Ще ви срещна с истински хора, които произвеждат чиста и честна храна, с пазители на традициите, с радетели за българщината. Стартираме проекта на 9 май, Деня на Европа, защото точно преди 7 години на този ден се роди първият ми медиен проект – сайтът за земеделие и храни „Агроновините“. Елате с мен по пътя на сетивата, вкусовете и истинските хора, вкусете България!“
За отбелязване – сред предложенията е и т.нар. ГАСТРОНОМИЧЕСКИ ТУР „ВКУСИ ЗЛАТНА ДОБРУДЖА!“(https://slowtours.bg/tour/gastronomicheski-tur-vkusi-zlatna-dobrudzha/), включващ гурме преживявания и впечатления от Тутракан, Сребърна и Кайнарджа (това в района на област Силистра), отделно – в Добричкия край. Освен в Добруджа своебразният гастрономически пътеводител отправя туристите в още 12 обособени района в страната.
Терзиева е от две години насам лицензиран туристически гид, както и организатор на различни видове пътеществия – винени и гастрономически турове в цяла България. Работи в партньорство с туроператорските компании „Арива Травел“ и „Пендара“. Контакти: 4000 Пловдив, България +359 898 471 201 ekaterina.terzieva@gmail.com.
Извън конкретния текст ще припомня, че в Силистренско има няколко вече традиционни фестивали с гурме ориентация: в община Силиста – Празник на хляба, танца и песента в град Силистра, Фестивал „Гозбите на Добруджа“ в село Сребърна, Празник на динения маджун в село Смилец, Празник на земята и плодородието в село Бабук, Празник „Добруджанска трапеза“ в село Полк. Ламбриново (на снимката); Фестивал на мамалигата в село Нова черна (Тутраканско). 

източник : Йордан Георгиев /Версинаж/

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading