Съветниците от група „Гражданско единство” настояват за изясняване обстоятелствата около ареста на журналиста Димитър Пецов

Вече втора политическа формация в Силистра излиза с изявление, относно съмнителните обстоятелства, при които беше арестуван нашият съгражданин и журналист , Димитър Пецов. Становището на коалиция „Гражданско единство“ гласи следното :

Поради повишения обществен интерес, ние, групата общински съветници от „Гражданско единство”  излизаме с позиция относно случая с ареста на журналиста  на свободна практика Димитър Пецов. Обезпокоени сме от обстоятелствата около задържането му по подозрение в притежанието на наркотични вещества.

Настояваме Полиция и Прокуратура да се произнесат в кратки срокове и да разсеят възникналите съмнения. Ако подозренията са основателни, то нека бъде приложен законът, със съответната му строгост,  но ако действията на полицейските служители са били неоснователни и не бъдат дадени отговори на възникналите в обществото въпроси около законността   им, то тогава трябва да бъде понесена отговорността за загубата на доверие в институцията.

Безпокойството ни е провокирано от „случайността” на случващото се, а именно журналистически разследвания срещу липсата на прозрачност в управлението на Силистра,  последвани от полицейски арест на журналист при съмнителни обстоятелства.

Вярваме че, правораздавателните органи ще извършат своята работа в съответствие със законите в страната ни и в интерес на истината!

Нека не забравяме, че всеки е невинен до доказване на противното и всякакви неморални опити за уронване престижа на член на гражданското ни общество  трябва да бъдат порицани!

„Демократична България“ с апел към всички ангажирани относно ареста на журналиста Димитър Пецов

Полицията задържа силистренски журналист със съмнително количество наркотици в колата

Адв. Кашъмов : Около ареста на Димитър Пецов има много смущаващи факти (ИНТЕРВЮ)

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.