През първата половина на седмицата времето ще е нестабилно, предимно облачно с по-значителни разкъсвания в сряда. Ще има краткотрайни валежи, следобед интензивни, с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки. Най-често ще духа слаб до умерен вятър от западна четвърт. Минималните температури ще са около 8-13 градуса, а максималните във вторник ще се повишат до 16-21 градуса, след което отново ще се понижат.

През нощта срещу четвъртък облачността ще се увеличи и от северозапад отново ще завали, като валежите ще са интензивни и с по-значителни количества в Североизточна България. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще нахлуе по-хладен въздух и минималните температури ще достигнат 4-9 градуса, а максималните едва 10-15.

В края на седмицата валежите постепенно ще намалеят и спрат, а облачността ще се разкъса, в неделя до слънчево. Вятърът ще отслабне и в неделя ще се обърне от югозапад. С него ще започне затопляне и минималните температури отново ще станат 7-12 градуса, а максималните ще се повишат до 18-23.

източник : Радио Шумен

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

снимка : ЕПА/БГНЕС

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading