17 декара общинска земя обезпечават 400 000 лева кредит. Новата схема на „СИНЕВА“-Силистра?

автор : Свилен Димитров

Поредният абсурд са на път да сътворят групичката „управляващи“ в Общински съвет-Силистра. Съмнителна докладна записка, внесена както винаги в последния момент от председателя на ОбС-Силистра от ГЕРБ (Мария Димитрова) четем от днес на сайта на ОбС. Ако бъде приета тя ще даде право на общинската фирма „СИНЕВА“, да изтегли кредит на стойност 400 000 лева , като той бъде обезпечен със 17 декара общинска земя, ведно със сградите, находящи се на територията й. Земята, завещана ни от нашите предци, чийто собственици сме всички ние, гражданите на община Силистра се намира на улица „Петър Бояджиев“ 99 в местността „Памук кулак“.

Тук е редно да си зададем въпроса – как една фирма, която уж е на загуба всяка година и обемът и на работа намалява (според думите на управителят й Бойко Крумов) сега ще си позволи да върне да кажем 600 000 лева, колкото може би ще бъде крайната сума за връщане? Извинявам се, фирмата е общинска, така че НИЕ сме хората, които ще трябва да връщат този кредит. А ако ли не – 17 декара от най-добрата общинска земя, ще бъдат прехвърлени на банката в замяна на четири кирливи машини.

И още един въпрос – как може община Силистра, ежегодно да заделя от 500 000 лв. до 1 млн. лева за съмнително и безотчетно „Озеленяване“, които пари отиват директно в „Синева“, но не може да отдели 400 000 лева за четири нови машини? Вместо това общинските съветници избират да „треснат“ един кредит, който ще плащаме всички ние-гражданите на Общината.

Призоваваме всички Общински съветници, които твърдят, че са независими , а не само придатък на компрометираното, мафиотско движение „ГЕРБ“, да не гласуват тази „Докладна“, която засяга всички силистренци (чиито интереси сте там да защитавате, а не да влизате в мътни схеми). „Докладна“ , която явно нарочно беше оставена за последния момент и дори не мина през Постоянните комисии , проведени вчера (28.04.2020).

П.П. : Въпрос към Г-н КМЕТА и скъпата му компания верни служители: Застраховките на Общината ги направихме без конкурс при Маджо – кредита пак ли от неговата банка ще изтеглим? Машините от негови фирми ли ще купим? Един приятел пита. Ваш съсед.

Очаквайте имената на всеки общински съветник гласувал ЗА и ПРОТИВ тегленето на този заем, които ще бъдат публикувани ТУК, за да можем ние, гражданите на силистра да им отдадем дължимото отношение.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.