Плодове и мляко за 3663 деца в Силистренско

Ще се доставят плодове, зеленчуци и млечни продукти на ученици в начален етап в област Силистра, съобщиха от Регионалното управление на образованието /РУО/ в Силистра. Доставките  се организират в рамките на схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“. За област Силистра по двете схеми се предоставят продукти на 3663 деца в училищата. Получатели са начални, основни, обединени и средни училища – общо 29 за схемата „Училищно мляко“ и 32 – за „Училищен плод“.

За област Силистра 3 фирми доставят продукти по двете схеми. Доставчиците трябва да посочат дати, на които ще са готови с доставка за всяко училище или детска градина, да пакетират продуктите, полагащи се на детето за периода 13 март – 13 май и да ги доставят в училището. Ще се предоставят плодове, зеленчуци, сирене и кашкавал. Училищата подготвят адресите на децата и ще уведомят родителите за очакваната доставка. 

За разнасянето по адреси логистична помощ ще окажат служители на регионалните дирекции по горите и държавни горски предприятия с техен превоз. На места, където учениците са малко на брой и са от едно населено място, разнасянето може да се организира и от самото училище. Организацията на предаването на пакетите ще стане при спазване на хигиенните изисквания с минимален брой хора и от дистанция.

Краен срок за изпълнение на доставките на двумесечните продукти е 13 май.

До 24 април Регионалното управление на образованието в Силистра ще обедини подадените прогнозни дати и адресите на децата по населени места.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

снимка : Радио Шумен

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.