Убийството на Милен Цветков е присъда за всеки българин

автор : Патриция Кирилова

Докато чакаме по Великден обещаните трупове в чували и в хладилни камиони с болни от някакъв вирус, който е имал пик в страната ни преди месеци, най-светлият Християнски празник ни показа истинския вирус, който унищожава България. Христовото Възкресение взе един от най-чистите и светли воини на словото. И така Бог ни показа истинската пандемия за всички нас. „Не сме народ, не сме народ, а мърша“ – бе казал преди повече от 100 години един велик българин.Днес същите мърши отглеждат мърши-убийци, които са убедени, че няма кой да ги накаже! Защото вярват не в Бог, в истината и в доброто, а в кеша…. Но светли души като Милен не могат да умрат  – те остават да живеят вечно в нас! А неговото убийство е присъда за сбърканата ни система. И за всички нас.Още в първите дни на новия комунизъм, наречен карантина, журналистът написа в профила си: 
Маските са, за да мълчите, а не, за да ви пазят! 

А на Великден един наркоман наистина накара Милен Цветков да замълчи! Един от малкото будни журналисти, подлагани на цензура десетилетия от всички цветове и партии, но показали, че са по-силни от цензуриращите го! Защото той винаги ще живее! И ще го помним и ние, и тези след нас!
Бог го взе на най-светлия празник при себе си! За да грее над нас и да ни помогне със светлия си дух да се борим за свободата си! И за правото да не мълчим!
Джипът-убиец, отнел живота на журналиста Милен Цветков, е купен със средства, усвоени по европейски програми, съобщи БНТ след катастрофата.
Автомобилът, шофиран от 22-годишния Кристиан Николов, е актив във фирмата на майка му – Десислава Пешева. Подарък е за абитуриентския му бал. Пак според БНТ фирмата не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г., но въпреки това е усвоила половин милион лева средства по европейски програми. Майката управлява компания за винопроизводство в Карнобат. Започва проверка на всичките й финансови активи, допълва националната телевизия.БНТ показа и видео, заснето година по-рано и качено в онлайн платформа за видеосподеляне, в което се вижда как същият джип-убиец преминава на червен светофар на натоварено кръстовище в района на НДК.
В часовете след убийството в социалните мрежи се появи и разговор на Милен Цветков с репортера на предаването му Даниел Петканов, в което водещият разказва как вижда смъртта. И признава, че не би искал да умре смачкан от ламирини. Едно тъжно пророчество…. https://www.facebook.com/mi.leen.5/videos/654342758462498/

КОЙ Е МИЛЕН ЦВЕТКОВ?
След месеци без работа, от април т.г., Милен Цветков стана водещ на новия публицистичен проект „Алтернативата“ заедно с друг журналист, доказан борец за свободно слово – Генка Шикерова. Предаването по TV1 беше представено на старта си като трибуна на „независими и мислещи журналисти за независими и мислещи зрители“. Негов продуцент е Люба Ризова, също лице на Нова тв.
На 30 юли тази година водещият щеше да навърши 54 г. Бил е репортер на  „Ку-ку“,  водещ на „По света и у нас“ и  „Отзвук“ – по БНТ. Докато водеше сутрешния блок „Здравей, България“ по Нова тв рейтингът му надминаваше блоковете на другите телевизии.
Авторското му предаване „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия, сваляно многократно през годините и прекратено през 2018 г., беше сред малкото постижения на българската публицистика. 

Опитите да убият свободния глас на журналиста не са от ден и два!
Скандалът с едно от свалените предавания на Милен Цветков, в което участвах, но не беше излъчено….
И стана причина цялата ни гилдия да даде тежка присъда за цензурата в медиите:

https://www.facebook.com/watch/?v=550343789230198

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.