Фармацевти на бунт срещу поредното скалъпено обвинение за „всяване на паника“

„Заявяваме, че нас не ни е страх. Ще продължаваме да работим нормално и да снабдяваме хората с лекарства. Ще продължаваме и да подаваме информация за липсващи медикаменти“ – това казаха днес шуменските аптекари, които точно в 12 ч. спряха работата си, за да подкрепят проф. Асена Стоименова, председател на Българския фармацевтичен съюз. В края на миналата седмица прокуратурата повдигна срещу нея обвинение, че всява тревога.

Според Евгени Панайотов, председател на Регионалната колегия на Съюза на фармацевтите в Шумен, проф. Стоименова не е пристъпила закона. 

„Обвинението, което е повдигнато срещу нея, ние го приехме като обвинение към цялото наше съсловие. Изявленията, които тя е правила в медиите, са вследствие на подадените сигнали от нас – председателите на регионалните фармацевтични колегии, както и на всички колеги от страната. Тя се е изказала достатъчно дипломатично по въпроси, които са от нейната компетенция – лекарствоснабдяването. Не мислим, че е предизвикала по някакъв начин паника в обществото“, посочи той.

Евгени Панайотов коментира, че липса на определени лекарства има непрекъснато и това никога не е било повод за тревога нито сред колегите му, нито сред лекарите, нито сред пациентите. Протестите на аптекарите в Шумен ще продължават всеки ден, докато не бъдат снети обвиненията срещу проф. Асена Стоименова.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

снимка : Радио Шумен

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.