Женското сдружение инициира благотворителна кампания за нуждаещи се в Силистренско

ЖС „Екатерина Каравелова” – гр.Силистра инициира благотворителна кампания в подкрепа на деца и семейства в неравностойно положение, ползващи социална услуга в Цeнтър за обществена подкрепа – Силистра.

В условията на задълбочаващата се икономическа стагнация и социална изолация, физическото оцеляване на все повече деца и семейства в риск от бедност се влошава. Голяма част от семействата, потребители на услугата „Център за обществена подкрепа” – Силистра, са многодетни, с малки деца, живеещи в материални лишения. За тях е изключително трудно да се справят в настоящата ситуация, т.к. родителите до този момент са разчитали основно на сезонна и почасова заетост и днес не могат да намерят препитание.

От Вашата подкрепа спешно се нуждаят:

1. Многодетно семейство – с 6 деца от 0 до 14-годишна възраст, от с.Средище, общ.Кайнарджа. Неотдавна домът им изгоря при пожар и към момента семейството живее под наем. Не разполагат с доходи. До преди месец семейството разчита на парите, които бащата изпраща от чужбина. Днес той е останал без работа и не разполага със средства, за да се върне в страната.

2. Самотна майка с дете на 6-месечна възраст от с.Сребърна. Жената не получава майчинство и детски. Разчита на помощта на бабата на детето и нейния съжител, които са без постоянна работа и доходи.

3. Шестчленно семейство от с.Калипетрово, с бебе на 4 месечна възраст. Майката на детето е със заболяване. Бащата е освободен от работа, а останалите членове на семейството до момента са разчитали единствено на парите, които изкарват от работа на надник.

4. Деветчленно семейство с шест деца от с.Искра, общ.Ситово. Родителите са безработни, без доходи. Днес семейството се опитва да преживее с пенсията на бабата от 200 лв., т.к. родителите не могат да намерят работа.

ЖС „Екатерина Каравелова” призовава всички, които могат да помогнат с адаптирани млека, памперси, пакетирани храни от първа необходимост! Предоставеното от Вас дарение ще достигне до всяко крайно нуждаещо се дете и неговото семейство !

Вашите дарения се приемат в пунктовете:
1. Център за обществена подкрепа – гр.Силистра, ул. ”Н.Вапцаров” – 51, ет.2, тел.за връзка:086/820 487 (всеки делничен ден от 09.00 до 17.00 часа).
2. Офис „Изипей” – гр. Силистра, бул. „Македония” 125 Е (всеки делничен ден от 8,30 до 18,30 часа, в събота от 10,00 до 14,00 часа).
Лице за контакт – Десислава Кюмюрджиева – 0895434488

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.